Ekonomski fakultet - Zagreb
Novosti

Učenici osnovne škole Pantovčak gostovali u knjižnici

U srijedu, 28. 2. 2024. godine u našoj knjižnici gostovala su 54 učenika OŠ Pantovčak. Uvodno ih je pozdravila voditeljica knjižnice Zrinka Udiljak Bugarinovski pozdravila i tom prigodom otvorila razne teme o njihovim iskustvima s knjižničarima, koliko koriste knjižnice i kako ih doživljavaju, a odgovori, kao i njihovi upiti su bili vrlo inspirativni te su potaknuli vrlo veseo i zabavan ambijent.

Program radionica obuhvatio je motivirajuće izlaganje o Europskoj uniji, koje je održala voditeljica EUsolis projekta, izv. prof. dr. sc. Kosjenka Dumančić, a izv. prof. dr. sc. Dajana Barbić održala je poučno izlaganje na temu financijske pismenosti. Učenici su pokazali veliki interes, pohvalili se znanjem o EU i naučili kako mudro upravljati financijama te štedjeti novac.

Ovom prigodom učenicima su podijeljeni promotivni materijali u suradnji s Predstavništvom Europske Komisije u Hrvatskoj, a posebno su se razveselili EU publikacijama prilagođenim njihovoj dobi.

Na samom kraju, učenici su posjetili izložbu "Kina u 8 slika" u suradnji s Konfucijevim institutom Sveučilišta u Zagrebu i Veleposlanstvom NR Kine u Republici Hrvatskoj.