Organizacija i menadžment

Dobrodošli na službene stranice Katedre za organizaciju i menadžment!


Katedra za organizaciju i menadžment Ekonomskog fakulteta - Zagreb pokriva sve ključne discipline ovog dinamičkog znanstvenog područja.

Kroz programe koje pruža i kolegije koji se izvode studentima se nude temeljna znanja i vještine o menadžmentu i organizaciji. Kroz kolegije katedre teži se dati odgovore na pitanja kako organizirati, upravljati i voditi različite organizacije i njihove dijelove, kako koordinirati aktivnosti i zadatke, usmjeriti i voditi suradnike te kako upravljati poslovima, idejama, sredstvima i vremenom.

Kolegiji katedre izvode se na razini prijediplomskog studija i diplomskog studija smjera "Menadžment". Kolegiji prijediplomskog studija izvode se u sklopu četverogodišnjeg sveučilišnog studija, čime se stječe akademski stupanj "prvostupnik ekonomije". Na diplomskog studiju smjera "Menadžment" pokrivena su stručna znanja iz sljedećih područja organizacije i menadžmenta: dizajniranje organizacije i upravljanje poslovnim procesima, poslovna strategija i korporativno upravljanje, vodstvo, strategijski menadžment ljudskih potencijala i menadžment promjena. Završetkom studija stječe se akademski stupanj "magistar ekonomije".

Katedra također izvode diplomski studiji na engleskom jeziku: Master Degree in Business study programme "Leadership"Master Degree in Business study programme "Management"

Na katedri su organizirana i četiri specijalistička poslijediplomska studija: SPDS "Organizacija i menadžment", SPDS "Poslovno upravljanje - MBA", SPDS "Strategija i korporativno upravljanje" te SPDS "Vodstvo". Također, nedavno je pokrenut i interdisciplinarni sveučilišni poslijediplomski studij SPDS "Upravljanje ljudskim potencijalima". 

Sve dodatne informacije glede kolegija i nastavnika Katedre moguće je pronaći u izborniku na lijevoj strani.

Nadamo se da ćete na našim stranicama pronaći sve informacije koje vas zanimaju, a ukoliko imate kreativne prijedloge ili sugestije kako ove stranice učiniti preglednijim, korisnijim i zanimljivijim, slobodno nas kontaktirajte putem e-maila.

Web stranicu Katedre za organizaciju i menadžment uređuje dr. sc. Matija Marić.