Nastava

              
NASTAVA TJELESNE I ZDRAVSTVENE KULTURE (TZK)
Nastava u ljetnom semestru počinje od 26. 02. 2024. u sportskoj dvorani Ekonomskog fakulteta prema utvrđenom rasporedu. Profesori će vam dati sve potrebne informacije o svim mogućnostima i uvjetima pohađanje nastave. Svi studenti su obavezni prijaviti se u Classroome. Poveznice za pristup google učionicama prema grupama sukladno rasporedu objavljene su kod svakog nastavnika na web stranici pod OBAVIJESTI STUDENTIMA. Pristup je moguć isključivo preko računa koji ste dobili od strane Fakulteta s domenom @net.efzg.hr te kodom za svaku učionicu.
 
NASTAVA - tjelesne i zdravstvene kulture izvodi se  u sportskoj dvorani Ekonomskog fakulteta prema dodijeljenom rasporedu. Svakoj grupi dodijeljen je nastavnik koji će održavati vježbe te biti dostupan za konzultacije. Svlačionice sportske dvorane Ekonomskog fakulteta se zatvaraju točno u vrijeme početka nastave te je na nastavu potrebno doći 10 do 15 minuta ranije kako bi se stigli presvući u sportsku odjeću i obuću.
 
DODATNI SADRŽAJI  (Kineziološki programi izvan redovitog rasporeda)
Osim nastave u dvorani koja je ograničena rasporedom, nude se i dodatni sadržaji koji su na dislociranim lokacijama te su ponuđeni termini fiksni, stoga možete prema osobnim afinitetima izabrati  ponuđene sadržaje ako vam ne remete raspored predavanja ostalih kolegija. Ponuđeni sadržaji su: planinarenje (Park prirode Medvednica), plivanje (bazeni Svetice), cikličko kretanje (Park prirode Maksimir), fitness (fitness dvorana Ekonomskog fakulteta), Rugby (sportska dvorana Ekonomskog fakulteta), bicikliranje, cikličko kretanje (Gradski park Bundek) i skijanje (Francuska). Sve informacije o terminima  će biti na uvodnim predavanjima, web stranici Katedre i Classroomima.
Studenti koji odaberu jednu od navedenih aktivnosti ne dolaze na nastavu u dvorani.
 
 Za ispunjavanje uvjeta iz kolegija TZK potrebno je:
  1. Studenti su dužni prijaviti se u Classroome zbog evidencije i obavijesti.
  2. Prisustvovati prvom - uvodnom satu
  3. Biti nazočan na 80% sati od ukupnog fonda u semestru
 
 
  • STUDENTICE I STUDENTI KOJI SU TZK ODRADILI NA DRUGOM FAKULTETU ili INTEGRIRANOM STUDIJU EKONOMSKOG FAKULTETA prijavljuju se u Classroome i u dogovoru s nastavnikom potvrde predaju on-line ili na konzultacijama. Potvrde se dostavljaju do 15.03.2024.
 
  • STUDENTI SA ZDRAVSTVENIM POTEŠKOĆAMA javljaju se u svoje Classroome. Potrebno je imati liječničku potvrdu o oslobađanju od doktorice studentske poliklinike.
             liječnička POTVRDA potvrđena u Školskoj i sveučilišnoj medicini (Albaharijeva bb) dr.Andrea Kružić Lulić (parni dani ujutro, neparni popodne) tel.: 3835-444. Potvrde se dostavljaju do 15.03.2024.
 
  • IZVANREDNI STUDENTI U RADNOM ODNOSU (Ugovor o radu ili studentski ugovor) prijavljuju se u Classroome. Prema dogovoru s nastavnikom potvrde dostavljaju on-line ili osobno u vrijeme konzultacija. Sve potrebne informacije dobiti će na uvodnom satu te classroomu. Potvrde se dostavljaju do 15.03.2024.
 
  • AKTIVNI SPORTAŠI koji se žele osloboditi prijavljuju se https://classroom.google.com/c/NjI1ODY0MzkzMjEx Kôd predmeta: pojcqem. Ujedno se trebaju javiti i svom predmetnom nastavniku. Potrebno je dostaviti potvrdu kluba o aktivnom treniranju i natjecateljsku licencu s obavljenim liječničkim pregledom. Također imaju obavezu  odazvati se pozivu i nastupati za fakultet na sveučilišnom prvenstvu u svom sportu, ako će biti pozvani. U slučaju da na poziv ne nastupe neće ostvariti pravo na potpis. Potpise dobivaju tek na kraju ljetnog semestra. Potvrde se dostavljaju do 15.03.2024.
 
Sportaši s  potvrdom o kategorizaciji od Olimpijskog odbora su oslobođeni nastave (osim studenata izbornog kolegija TZK IV). Potvrde se dostavljaju do 15.03.2024.
 
BODOVANJE KOLEGIJA:
  1. Integrirani sveučilišni studij te BDIB i BDIE studij boduju se 1 ECTS bodom po semestru (3 semestra)
  2. Izborni kolegij TZK IV za integrirani studij (1 ECTS bod)
  3. Stručni studij 1 ECTS bod po semestru (5 semestara)