Sveučilište u Zagrebu - Ekonomski fakultet

Hrvatski English
Brzi linkovi
Studenti s invaliditetom

Studenti s invaliditetom

Klub hokeja na sanjkama za osobe s invaliditetom PARA-MRGA

______________________________________________________


Javni natječaj za dodjelu stipendija Grada Zagreba za akademsku godinu 2018./19.


Otvoreni su javni natječaji za dodjelu Stipendije Grada Zagreba studentima s invaliditetom te studentima s invaliditetom poslijediplomskih studija za akademsku godinu 2018./19.

Rok prijave je 30. studeni 2018., a tekstovi natječaja te potrebni obrasci dostupni su putem sljedećih linkova:

studenti s invaliditetom

studenti s invaliditetom poslijediplomskih studija

______________________________________________________

Natječaj za dodjelu državnih stipendija

 
​Objavljen je Natječaj za dodjelu 10.000 državnih stipendija za akademsku godinu 2018./2019. (sukladno osiguranim sredstvima u Državnome proračunu i sredstvima osiguranim u Europskome socijalnom fondu u sklopu Operativnoga programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. - 2020.“) redovitim studentima visokih učilišta u Republici Hrvatskoj

Više informacija dostupno je na poveznici 
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Specijalizirani prijevoz studenata s invaliditetom koji se kreću pomoću invalidskih kolica
 
 
Pozivamo studente koji se kreću uz pomoć invalidskih kolica a žele koristiti specijalizirani prijevoz ZET-a za osobe s invaliditetom u akademskoj godini 2018./19. da se prijave putem e-maila i dostave popunjen i potpisan obrazac s osobnim podacima koordinatorici za studente s invaliditetom (prof. dr. sc. Gordana Kordić). Obrazac se nalazi na poveznici.  

 
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


POSTUPNIK ZA PRILAGODBU NASTAVNOG PROCESA I POLAGANJA ISPITA
 
Postupnik donošenja preporuke za prilagodbu nastavnog procesa i polaganja ispita regulira način postupanja Ureda za studente s invaliditetom Sveučilišta u Zagrebu u slučaju zaprimanja zahtjeva za donošenje preporuke za prilagodbu nastavnog procesa i polaganja ispita.

Više informacija nalazi se na linku

Nakon što Ured za studente s invaliditetom i nadležni liječnik dostave mišljenje i preporuku za prilagodbu nastavnog procesa i polaganja ispita, Ekonomskom fakultetu Zagreb podnosi se molba za odobravanje preporučenih prilagodbi (nadležni prodekan je doc. dr. sc. Božidar Jaković).
Obrazac molbe kupuje se u Skriptarnici Fakulteta. Molbu je potrebno urudžbirati.  
 
Rješenje molbe podiže se u sobi 5. na Ekonomskom fakultetu Zagreb (obavijest o riješenim molbama objavljuje se na web stranici EFZG).
 
O konačnom ishodu procedure donošenja preporuke za prilagodbu nastavnog procesa i polaganja ispita obavijest šalje Ured za studente s invaliditetom.  
 
Početkom semestra te po potrebi tijekom semestra potrebno je dostaviti raspored predavanja koordinatorici za studente s invaliditetom ili izravno predmetnom nastavniku. 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

PRAKSA U RENOMIRANIM KOMPANIJAMA STUDENTIMA S INVALIDITETOM I STUDENTIMA SLABIJEG MATERIJALNOG STATUSA
 
U šestom izdanju društveno odgovornog projekta „Iskustvo zlata vrijedi” Poslovni dnevnik i Večernji list spajaju poslodavce sa studentima slabijega materijalnog statusa i sa studentima s invaliditetom, s ciljem omogućavanja prakse koja će im omogućiti lakše zapošljavanje u budućnosti. Kroz projekt proširuje se svijest u poslovnoj i široj zajednici te se problematizira pitanje zapošljavanja onih koji do posla ne mogu doći lako.

U natječaju “Iskustvo zlata vrijedi 2018” mogu sudjelovati studenti slabijega materijalnog statusa i studenti s invaliditetom, a prijaviti se mogu ispunjavanjem prijavnice na  http://bit.ly/2KL6FK6, najkasnije do 15. lipnja 2018. godine.
Uz osobne podatke, prijavna dokumentacija mora sadržavati: motivacijsko pismo, životopis i dokaz o invaliditetu ili socijalnoj ugroženosti.


Do sada je kroz uspješno održavanje projekta proteklih godina omogućena radna praksa za više od 80 studenata. Poslovni dnevnik i Večernji list s ponosom ističu da je nekoliko studenata, nakon odrađene prakse, dobilo i stalan posao u istoj tvrtki!

Na završnom događanju u srpnju predstavnici partnerskih tvrtki upoznat će se sa studentima koji će odraditi praksu. Odabir studenata i spajanje s partnerskim tvrtkama ovisno o fakultetu na kojem se student školuje i preferencijama studenta obavlja Stručna komisija. Svaka tvrtka koja sudjeluje u projektu može osigurati praksu za jednog studenta u trajanju od minimalno mjesec dana. Ovisno o potrebama i mogućnostima, partnerska tvrtka može osigurati praksu za dva ili više studenta u trajanju dužem od mjesec dana.

Vrijeme obavljanja prakse dogovorno utvrđuju student i partner poslodavac, a praksa mora biti odrađena do kraja 2018. godine.

Više informacija o projektu: http://bit.ly/2KL6FK6

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ODRŽANO PREDAVANJE
Što treba znati o disleksiji? Studentska  gledišta
U sklopu Nacionalne kampanje za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom „I ja želim čitati!“, koju je pokrenulo Hrvatsko knjižničarsko društvo, Knjižnice grada Zagreba i NSK, na Ekonomskom fakultetu je 18. travnja 2018. održano predavanje
Što treba znati o disleksiji? - Studentska gledišta.

Predavanje je održala  prof. dr. sc. Mirjana Lenček s  Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Autorica je brojnih znanstvenih i stručnih radova, a uže područje znanstvenog interesa joj je znanstveni rad usmjeren na specifične teškoće učenja,
posebno disleksiju, disgrafiju i diskalkuliju.

Cilj kampanje je informirati i educirati javnost te je senzibilizirati za problematiku osoba s teškoćama čitanja i disleksijom, kao i poboljšati međuinstitucionalnu suradnju stručnjaka koji se bave osobama s teškoćama čitanja i disleksijom i osobama koje ne mogu čitati standardni tisak.

Galerija slika 

........................................................................................................................................................................
 

PRIJEVOZ ZA STUDENTE S INVALIDITETOM 

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je Odluku o visini iznosa novčane potpore za podmirenje dijela troškova prijevoza za redovite studente s invaliditetom za akademsku godinu 2017./18. te Zahtjev za ostvarivanje prava na novčanu potporu za podmirenje dijela troškova prijevoza za akademsku godinu 2017./18. 

Dokumente možete preuzeti na poveznici (MZO) 
.......................................................................................................................................................................................................

PROJEKT „ISKUSTVO ZLATA VRIJEDI“ ZA STUDENTE S INVALIDITETOM I STUDENTE SLABIJEG MATERIJALNOG STATUSA

Poslovni dnevnik i Večernji list petu godinu za redom provode projekt „Iskustvo zlata vrijedi u kojem se studentima s invaliditetom i studentima slabijega materijalnog statusa omogućuje praksa u hrvatskim kompanijama, partnerima projekta.
Više informacija o projektu nalazi se na poveznici.

Natječaj je otvoren do 16. lipnja 2017. , a studenti se mogu prijaviti na sljedećem linku.

Kontakt osoba je Tihana Lešić (Poslovni dnevnik).

Za više informacija studenti se mogu obratiti i koordinatorici za studente s invaliditetom na Ekonomskom fakultetu Zagreb, izv. prof. dr. sc. Gordani Kordić
.........................................................................................................................................................................

INFORMATIVNI LETAK HRVATSKOG UDRUŽENJA ZA CROHNOVU BOLEST I ULCEROZNI KOLITIS
 
U svrhu informiranja i bolje prepoznatljivosti upalnih bolesti crijeva, Hrvatsko udruženje za Crohnovu bolest i ulcerozni kolitis otisnulo je informativni letak koji je dostupan na poveznici.

Studenti s upalnom bolesti crijeva trebaju se javiti Uredu za studente s invaliditetom Sveučilišta u Zagrebu kako bi se izdalo rješenje, poštujući akademske standarde. 
 
.........................................................................................................................................................................

Nacionalna kampanja za osobe s teškoćama čitanja „I ja želim čitati“ 
 

Naša knjižnica podržava nacionalnu kampanju za osobe s teškoćama čitanja „I ja želim čitati“

Kampanju je pokrenulo Hrvatsko knjižničarsko društvo u suradnji s Knjižnicama grada Zagreba i Nacionalnom i sveučilišnom knjižnicom.

Ciljevi Kampanje su:
Informirati i educirati ljude o teškoćama čitanja i disleksiji.
Senzibilizirati širu javnost o problemima i potrebama osoba s teškoćama čitanja i disleksijom te potrebama osoba koje ne mogu čitati standardni tisak i tako pridonijeti poboljšanju kvalitete života ove skupine ljudi.Predlažemo izmjenu Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima (NN 167/03, čl. 86) koji bi omogućio ovim osobama lakši pristup knjigama posebno uređenima za njih.
Poboljšati međuinstitucionalnu suradnju stručnjaka koji se bave osobama s teškoćama čitanja i disleksijom te osobama koje ne mogu čitati standardni tisak.


Provedba ove Kampanje popraćena je raznim akcijama, poput organiziranja izložbi na temu osoba s teškoćama u čitanju, organiziranjem radionica i predavanja koje će održati profesori Edukacijsko-rehabilitacijkog fakulteta te rješavanjem konkretnih, svakodnevnih problema s kojima se određena ciljana skupina susreće.

Više o samoj kampanji možete pratiti na adresi
 
.........................................................................................................................................................................

MZO - ODLUKA O VISINI NOVČANE POTPORE ZA PODMIRENJE DIJELA TROŠKOVA PRIJEVOZA ZA REDOVITE STUDENTE S INVALIDITETOM 2016/17

Na stranicama MZOS-a objavljena je Odluka o visini iznosa novčane potpore za podmirenje dijela troškova prijevoza za redovite studente s invaliditetom za 2016./2017. Više informacija je na poveznici.
.........................................................................................................................................................................


PROJEKT „PRILAGODBA LITERATURE ZA SLIJEPE I SLABOVIDNE STUDENTE"

Udruga Zamisli, uz financijsku potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja, već drugu godinu provodi projekte prilagodbe literature za slijepe i slabovidne studente.

Projekt „Prilagodba literature za slijepe i slabovidne studente II.“ provodi se u partnerstvu sa Sveučilištem u Rijeci, Sveučilištem u Splitu, Ekonomskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu te Fakultetom političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu.

Cilj projekta je omogućiti studentima s oštećenjem vida priliku za ravnopravno studiranje, odnosno pružiti im pristup svoj literaturi koja im je nužna za studiranje.

Pozivaju se svi studenti da se jave ukoliko imaju potrebu za prilagodbom literature.

Koordinatorica projekta na Ekonomskom fakultetu: Zrinka Udiljak Bugarinovski, voditeljica Knjižnično-dokumentacijskog centra.
 
.........................................................................................................................................................................

Natječaj za dodjelu stipendije Grada Zagreba studentima s invaliditetom za akademsku godinu 2016/2017
 
Grad Zagreb raspisao je natječaj za dodjelu stipendija studentima s invaliditetom za akademsku godinu 2016/17.
Više informacija na poveznici http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=21164
 
.........................................................................................................................................................................

Specijalizirani prijevoz studenata s invaliditetom koji se kreću pomoću invalidskih kolica
 
 
Pozivamo studente koji se kreću uz pomoć invalidskih kolica a žele koristiti specijalizirani prijevoz ZET-a za osobe s invaliditetom u akademskoj godini 2016./17. da se prijave putem e-maila i dostave popunjen obrazac s osobnim podacima koordinatorici za studente s invaliditetom (izv. prof. dr. sc. Gordana Kordić). Obrazac treba biti potpisan.  Obrazac (.doc)>>>
.........................................................................................................................................................................

MZOS - ODLUKA O NOVČANOJ POTPORI

Na stranicama MZOS-a objavljena je Odluka o visini iznosa novčane potpore za podmirenje dijela troškova prijevoza za redovite studente s invaliditetom za 2015./2016. Više informacija je na poveznici.
.........................................................................................................................................................................

ODOBREN PROJEKT "PRILAGODBA LITERATURE ZA SLIJEPE I SLABOVIDNE STUDENTE"

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta odobrilo je financijsku podršku za projekt "Prilagodba literature za slijepe i slabovidne studente", kojeg Udruga Zamisli, kao nositelj projekta, provodi u partnerstvu s Ekonomskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, Pravnim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu i Zdravstvenim Veleučilištem. 

Provedbom projekta, koji traje do 15. 6. 2016., osigurava se ravnopravno studiranje slijepim i slabovidnim studentima i uspostava suradničke mreže za prilagodbu literature studentima s invaliditetom. Ekonomski fakultet osigurati će potrebnu literaturu svojim slijepim i slabovidnim studentima.

Pozivaju se svi studenti da se jave ukoliko imaju potrebu za prilagodbom literature.

Kontakt osoba: Zrinka Udiljak Bugarinovski, voditeljica knjižnice Ekonomskog fakulteta

Svi zainteresirani mogu se javiti na mail: zudiljak@efzg.hr
.........................................................................................................................................................................

SPECIJALIZIRANI PRIJEVOZ ZET
 
Studenti s invaliditetom koji nemaju prebivalište u gradu Zagrebu, a kreću se pomoću invalidskih kolica i žele koristiti specijalizirani prijevoz ZET-a trebaju se javiti koordinatorici za studente s invaliditetom izv. prof. dr. sc. Gordani Kordić. Prijevoz je namijenjen za studente s invaliditetom koji nemaju druge mogućnosti prijevoza osim specijaliziranog te koji ne koriste (ili više neće koristiti) drugi specijalizirani prijevoz na području Grada Zagreba, o čemu će trebati vlastoručno potpisati izjavu.

.........................................................................................................................................................................

Prijevoz za redovite studente s invaliditetom

Objavljen je Pravilnik o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na novčanu potporu za podmirenje dijela troškova prijevoza za redovite studente s invaliditetom

Više informacija može se dobiti na stranici Ureda za studente s invaliditetom Sveučilišta u Zagrebu, odnosno na poveznici.

.........................................................................................................................................................................

Specijalizirani prijevoz studenata s invaliditetom koji se kreću pomoću invalidskih kolica


Pozivamo studente koji se kreću uz pomoć invalidskih kolica a žele koristiti specijalizirani prijevoz ZET-a za osobe s invaliditetom u akademskoj godini 2015./16. da se prijave putem e-maila i dostave popunjen obrazac s osobnim podacima koordinatorici za studente s invaliditetom. Obrazac treba biti potpisan.  Obrazac (.doc)>>>

.........................................................................................................................................................................

KORIŠTENJE DIZALA


Mole se studenti s invaliditetom kojima je potrebna kartica za dizalo (u zgradi na Kennedyjevom trgu) da se obrate koordinatorici za studente s invaliditetom izv. prof. dr. sc. Gordani Kordić.

.........................................................................................................................................................................


Mogućnosti obavljanja stručne prakse za studente s invaliditetom – projekt „Iskustvo zlata vrijedi“


U okviru projekta Poslovnog dnevnika „Iskustvo zlata vrijedi“ studenti s invaliditetom imaju mogućnost prijave za obavljanje stručne prakse. Više o projektu može se pročitati na linku.

On-line obrazac i popis dokumentacije koju treba priložiti nalazi se na linku, a rok za prijavu je 15. lipanj 2015.

Za sva dodatna pitanja studenti se mogu obratiti koordinatorici za studente s invaliditetom izv. prof. dr. sc. Gordani Kordić (na e-mail ili u terminu konzultacija srijedom 16-17,30 i petkom 10-11,30 u kabinetu B 112-2)

KORIŠTENJE DIZALA
Mole se studenti s invaliditetom kojima je potrebna kartica za dizalo (u zgradi na Kennedyjevom trgu) da se obrate koordinatorici za studente s invaliditetom izv. prof. dr. sc. Gordani Kordić na e-mail gkordic@efzg.hr
.........................................................................................................................................................................

Predstavljanje projekta Iskustvo zlata vrijedi


Predstavnici Poslovnog dnevnika u ponedjeljak 1. lipnja 2015 u dvorani 34 u 11 sati predstavit će projekt Iskustvo zlata vrijedi.

Više informacija o projektu može se naći na linku.

.........................................................................................................................................................................

Natječaj za dodjelu stipendija

Sveučilište u Zagrebu objavilo je Natječaj za dodjelu stipendija redovitim studentima preddiplomskih, integriranih preddiplomskih i diplomskih, diplomskih sveučilišnih te preddiplomskih stručnih i specijalističkih diplomskih stručnih studija Sveučilišta u Zagrebu za ak. god. 2014./2015.

Studenti se na natječaj prijavljuju online. Aplikacija za online prijavu kao i tekst Natječaja s kriterijima za dodjelu stipendija dostupni su na internetskoj stranici Sveučilišta u Zagrebu, odnosno Ureda za studente s invaliditetom.

U okviru kategorije C stipendija (stipendije studentima podzastupljenih skupina), određeni broj stipendija namijenjen je i studentima s invaliditetom (studentima sa 60% i više utvrđenog tjelesnog oštećenja i studentima sa specifičnim teškoćama učenja kao što je disleksija).

.........................................................................................................................................................................


Fakultetska web-stranica prilagođena slabovidnim osobama

Iako se, na prvi pogled, boja i kontrast teksta s pozadinom čine manje važnim elementima web-stranica, slabovidnim osobama baš će ovi detalji biti presudni za to hoće li neki sadržaj uopće moći vidjeti ili ne. Upravo stoga je, u suradnji sa SRCE-m, na fakultetskoj web-stranici napravljena prilagodba kroz boju i kontrast, te je dodana mapa weba, radi lakšeg snalaženja slijepim i slabovidnim osobama.

Ove aktivnosti provedene su u okviru programa provedbe Ugovora o punoj subvenciji participacije redovitih studenata u troškovima studija u akademskoj godini 2013./2014. – Cilj 2. Olakšavanje pristupa studiju podzastupljenim skupinama studenata, a programske aktivnosti su koordinirale Zrinka Udiljak Bugarinovski, univ.spec.oec. i prof.dr.sc. Mirjana Čižmešija.
 


.........................................................................................................................................................................

ODLAZNA MOBILNOST ZA STUDENTE S INVALIDITETOM

Popis Erasmus+ sporazuma koji vrijede od akademske godine 2015/16 i bit će uvršteni u natječaj za Erasmus+ mobilnost za studijski boravak koji raspisuje Sveučilište u Zagrebu nalaze se u tablici. Dodatne informacije koje su vezane za studente s invaliditetom nalaze se u stupcu „Additional requirement/ Information – students with disabilities“.

VAŽNO!!! Informacije su ažurne do zaključno 12.12.2014. za akademsku godinu 2015./2016. Molimo provjeriti tablicu koja će biti objavljena u sklopu natječaja za Erasmus+ mobilnost u svrhu studijskog boravka za ak. god. 2015./2016

.........................................................................................................................................................................

NATJEČAJ ZA DODJELJIVANJE DRŽAVNIH STIPENDIJA

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta raspisuje natječaj za dodjeljivanje minimalno 5.000 državnih stipendija (sukladno osiguranim sredstvima u Državnome proračunu) redovitim studentima visokih učilišta u Republici Hrvatskoj i studentima s invaliditetom poslijediplomskih sveučilišnih studija za 2015. Godinu. Prijave na natječaj za dodjeljivanje državnih stipendija podnose se počevši od 28. studenoga do 23. prosinca 2014. godine. Natječaj u cijelosti pogledajte na web stranicama MZOS-a.

.........................................................................................................................................................................

Projekt 4P - S.E.E.E.

Centar za rehabilitaciju Silver u sklopu projekta MODEL 4P = "podrška + posloprimci + poslodavci = posao", pruža uslugu podrške osobama s invaliditetom u potrazi za zaposlenjem. Osim na osobe s invaliditetom koje mogu dobiti pomoć kroz Savjetodavni karijerni centar, usluga se odnosi i na poslodavce s ciljem zapošljavanja osoba s invaliditetom.

Više o projektu možete naći na službenim stranicama udruge Silver. Projektom je obuhvaćano područje Zagreba i Zagrebačke županije.

.........................................................................................................................................................................

Nova oprema za korisnike Knjižnično dokumentacijskog centra


U okviru programa provedbe Ugovora o punoj subvenciji participacije redovitih studenata u troškovima studija u akademskoj godini 2013./2014. – Cilj 2. Olakšavanje pristupa studiju podzastupljenim skupinama studenata u KDC-u je instalirana nova oprema:

1. Računalo podržano JAWS-om i Rosasoft Wintalker Voice za studente s oštećenjem vida + After Shokz slušalice
2. Povećalo - koje omogućuje lakše čitanje slabovidnim osobama. Povećalo je namijenjeno SVIM KORISNICIMA KDC-a.


 
          

.........................................................................................................................................................................


Specijalizirani prijevoz studetana s invaliditetom


Pozivamo studente koji se kreću uz pomoć invalidskih kolica a žele koristiti specijalizirani prijevoz ZET-a za osobe s invaliditetom u akademskoj godini 2013./2014 da se prijave putem e-maila i dostave popunjen obrazac s osobnim podacima koordinatorici za SSI.

PODATCI O KORISNIKU/KORISNICI SPECIJALIZIRANOGA PRIJEVOZA


.........................................................................................................................................................................


Poziv na projekcije filmova


Orijentacijski tjedan za brucoše s invaliditetom


U razdoblju od od 8. do 12. rujna. 2014. godine Udruga za promicanje kvalitetnog obrazovanja mladih s invaliditetom "ZAMISLI" organizira Orijentacijski tjedan za brucoše s invaliditetom. Poziv za prijavu i detaljne informacije dostupne su na stranici Udruge.


.........................................................................................................................................................................

Poziv na projekcije filmova

Studenti Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u suradnji s udrugom Spirit iz Rijeke organiziraju gostovanje festivala Uhvati film.

Pozivaju se svi zainteresirani za projekcije filmova čija je osnovna tema invaliditet. Bit će prikazani filmovi čiji su autori osobe s invaliditetom te filmovi u kojima su glavni glumci osobe s invaliditetom.
Filmovi će se prikazivati u subotu 14. lipnja 2014., na adresi: Znanstveno-učilišni kampus  Borongaj, Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet, Dvorana Plitvice, Centar za rehabilitaciju s početkom u 16 sati.


.........................................................................................................................................................................


Natječaj  "Iskustvo zlata vrijedi 2014."

Poslovni dnevnik organizira društveno odgovorni projekt "Iskustvo zlata vrijedi 2014." te u suradnji s partnerima-poslodavcima omogućuje studentima s invaliditetom, koji se prijave na natječaj, radnu praksu s eventualnom kasnijom mogućnošću zapošljavanja. Na natječaj se mogu prijaviti svi redovni studenti s invaliditetom, bez obzira koji fakultet pohađaju. Prijave na natječaj traju od 14. travnja do 15. lipnja 2014. godine.Više informacija o samom projektu je dostupno na web stranici Poslovnog dnevnika.

Dokument s pozivom na sudjelovanje preuzmite na ovom linku.

.........................................................................................................................................................................
 

OBAVIJEST STUDENTIMA S INVALIDITETOM


Raspisan je Natječaj za dodjelu stipendija iz javnih proračunskih sredstava redovitim studentima preddiplomskih, integriranih preddiplomskih i diplomskih, diplomskih sveučilišnih te preddiplomskih stručnih i specijalističkih diplomskih stručnih studija
Sveučilišta u Zagrebu za ak. god. 2013./2014.
 
Uvjeti natječaja mogu se preuzeti na sljedećim dokumentima:

Natječaj za Stipendije Sveučilišta u Zagrebu iz Fonda za stipendiranje darovitih studenata
Natječaj za Stipendije Sveučilišta u kategoriji A B i C


.........................................................................................................................................................................


Smjernice za osiguravanje jednakih mogućnosti

Na stranicama Ureda za studente s invaliditetom Sveučilišta u Zagrebu nalazi se prijedlog dokumenta Osiguravanje minimalnih standarda pristupačnosti visokog obrazovanja za studente s invaliditetom u Republici Hrvatskoj koji je nastao u okviru Tempusovog projkta EduQuality.
Svrha dokumenta je, kako se u uvodu kaže, pridonijeti razvoju pristupačnosti visokog obrazovanja studentima s invaliditetom u Republici Hrvatskoj definirajući jedinstvene standarde pristupačnosti te dajući smjernice za osiguravanje jednakih mogućnosti u sustavu visokog obrazovanja na području cijele Republike Hratske.

.........................................................................................................................................................................

Prijevoz studenata s invaliditetom

Na službenim stranicama Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta možete naći puni tekst Odluke o kriterijima za ostvarivanje prava na potporu troškova prijevoza za redovite studente s invaliditetom sveučilišnih i stručnih studija i studente s invaliditetom poslijediplomskih studija za akademsku godinu 2013./2014


.........................................................................................................................................................................

ODRŽAN 3. SUSRET STUDENATA S INVALIDITETOM EKONOMSKOG FAKULTETA - ZAGREB
 
Dana 16.10.2013. godine održan je 3.  tradicionalni susret studenata s invaliditetom Ekonomskog fakulteta, kojeg, u ime Fakulteta, organiziraju prof.dr.sc. Mirjana Čižmešija, koordinatorica za studente s invaliditetom i Zrinka Udiljak Bugarinovski, prof.,dipl.knjiž.,univ.spec.oec. Susret je organiziran kao radionica koja ima za cilj prije svega druženje i međusobno upoznavanje studenata s invaliditetom radi razmjene iskustava, ali i predstavljanje usluga koje studentima nude Fakultet, Ured za studente s invaliditetom i udruga studenata s invaliditetom Zamisli. Pozdravni govor i dobrodošlicu prisutnima uputile su prodekanica za međunarodnu suradnju prof.dr.sc. Nevenka Čavlek i prof.dr.sc. Mirjana Čižmešija. Kroz međusobni dijalog istaknuta je važnost komunikacije na svim razinama, pravovremeno informiranje o potrebama prilagodbe i dostavljanje nastavnih materijala studentima (predavanja, prezentacija itd.) te osobni angažman i preuzimanje odgovornosti za studij studenta s invaliditetom.

.........................................................................................................................................................................


Susret studenata s invaliditetom Ekonomskog fakulteta u Zagrebu


Poštovane kolegice i kolege,
 
na početku nove akademske godine, a sa željom da bude uspješna i da studiranje na našem Fakultetu bude ugodno, pozivam Vas na susret studenata s invaliditetom Ekonomskog fakulteta u Zagrebu koji će se održati u srijedu 16. listopada 2013. godine u 13:30 sati u  dvorani  51 (Centar za poslijediplomski studij).
  
Susret je planiran kao radionica koja ima za cilj prije svega druženje i međusobno upoznavanje studenata s invaliditetom radi razmjene iskustava, ali i predstavljanje usluga koje studentima nude Fakultet, Ured za studente s invaliditetom Sveučilišta u Zagrebu i ostale udruge osoba s invaliditetom.
 
 
Ljubazno molimo da nam potvrdite Vaš dolazak na e-mail: zudiljak@efzg.hr.
 
 
Veselimo se susretu s Vama i lijepo Vas pozdravljamo.
 
 
Prof. dr. sc. Mirjana Čižmešija
Koordinatorica za rad sa studentima s invaliditetom
 
i
 
Zrinka Udiljak Bugarinovski, prof.,univ.spec.oec.
 
 
 
Zagreb, 03. listopada 2013.

 
.........................................................................................................................................................................


OBAVIJEST

Mole se studenti s invaliditetom koji se kreću uz pomoć invalidskih kolica, a žele koristiti specijalizirani prijevoz ZET-a za osobe s invaliditetom u akademskoj godini 2013./2014. da popune obrazac u prilogu i pošalju ga na e-mail mcizmesija@efzg.hr  najkasnije do 19. rujna 2013. godine.

 

.........................................................................................................................................................................

 

NATJEČAJ "ključna razlika – za raznolikost u ljudskim potencijalima"

Skrećemo pozornost na hvale vrijedan natječaj za nagradu koja se ove godine dodjeljuje po drugi put.

Otvorene su prijave za nagradu „ključnarazlika – za raznolikost u ljudskim potencijalima" i namijenjena je poslodavcima koji promiču dobnu, spolnu te ravnopravnost osoba s invaliditetom.

Natječaj otvoren do 28. ožujka 2013. godine.

Ovom nagradom se želi poslodavce poticati na poštivanje dobne i spolne ravnopravnosti, te ravnopravnosti osoba s invaliditetom.

Partneri ovog projekta su Hrvatski zavod za zapošljavanje, Fond za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom, portal MojPosao, Institut za razvoj tržišta rada, UNDP Hrvatska, Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina.

Prve nagrade su dodijeljene prošle godine.

Više informacija o nagradi i uvjetima prijeve može naći na portalu MojPosao, na ovom linku.

.........................................................................................................................................................................

Natječaj za dodjelu stipendija Sveučilišta u Zagrebu za akademsku 2012./2013. godinu


Temeljem Natječaja, Sveučilište u Zagrebu dodjeljuje 200 stipendija u tri kategorije:
A - za izvrsnost
B - studentima slabijeg socio-ekonomskog statusa i
C - studentima s invaliditetom.

Informacija o Natječaju objavljena je na web-stranici Sveučilišta i Ureda za studente s invaliditetom Sveučilišta u Zagrebu