Sveučilište u Zagrebu - Ekonomski fakultet

Hrvatski English
Brzi linkovi
Tehnički kapaciteti

Tehnički kapaciteti

Nakon završetka dogradnje 1987. godine Ekonomski fakultet u Zagrebu dobio je jednu od najsuvremenijih i najvećih zgrada visokog učilišta u ovome dijelu Europe. Polivalentnost namjene s nizom sadržaja omogućuje da se na ovom fakultetu izvodi kvalitetna nastava, održavaju domaći i međunarodni kongresi, tjelesni odgoj studenata, športska natjecanja, osigurava primjerena prehrana studenata i djelatnika Fakulteta, pruža mogućnost kupnje svakodnevnih potrepština, knjiga itd.

Ukupna površina višenamjenskog prostora zgrade Ekonomskog fakulteta iznosi 29.470 m2. Dvorana za predavanja ima 52, s ukupno 4.021 sjedećih mjesta. Najveća je amfiteatralna dvorana (Kongresna dvorana), površine 974 m2, sa 585 sjedećih mjesta; klimatizirana i opremljena suvremenim ozvučenjem, opremom za simultano prevođenje  i pratećim prostorima (TV-sala, prostorije za simultano prevođenje, pogonske prostorije, prostor za komunikaciju i sanitarni čvorovi). Sve dvorane Fakulteta imaju kompletnu IT opremu, a studentima su na raspolaganju i dvije teleconferencijske dvorane, velik broj klimatiziranih predavaonica, nekoliko PC-laboratorija i suvremeno preuređenom dvoranom 3 za predavanja u većim grupama. 

 

Fakultet raspolaže sa 180 kabineta za nastavno osoblje (profesori i asistenti) te s 400 m2 prostorija dekanata. Nova i suvremena dvorana Fakultetskog vijeća ima površinu od 91 m2, s 80 sjedećih mjesta, opremljena je suvremenim razglasom, video i drugom opremom. Koristi se za održavanje sjednica Fakultetskog vijeća i druge prigodne sastanke, predavanja i promocije.

U Centru za poslijediplomske studije nalazi se 6 moderno opremljenih dvorana za nastavu sa 170 sjedećih mjesta.

Knjižnica i dokumentacija s čitaonicom i priručnim skladištem, u kojem je smještena i arhiva Fakulteta, zauzima površinu od 1.935 m2U prostorima knjižnice nalaze se i prostori opremljeni osobnim računalima, posebno računala namijenjena za Internet / e-mail a posebno ona za izradu seminarski / diplomskih radova i ostale nastavne aktivnosti.

Športski sadržaji Fakulteta obuhvaćaju površinu od 4.130 m2 s polivalentnim dvoranama za različite vrste športova i održavanje nastave tjelovježbe za studente te 12 svlačionica. S obzirom da je riječ o najvećem fakultetskome športskom kompleksu u Hrvatskoj ove sadržaje koriste i drugi Zagrebački fakulteti a u slobodnim terminima koriste se i za individualne ili klupske športske aktivnosti.

Glavna športska dvorana ukupne površine 1.742 m2 projektirana je tako da zadovoljava olimpijske standarde za određene športove a fleksibilnim se pregradama može podijeliti na 3 dijela za, na primjer, 3 košarkaška igrališta. Ovoj dvorani pripada 6 garderoba sa sanitarnim prostorijama, a teleskopske tribine mogu primiti 1.200 gledatelja. Uvlačenjem teleskopskih tribina oslobađa se dodatni višenamjenski prostor za razne aktivnosti.

U podrumu ispod velike športske dvorane smješteni su dodatni športski sadržaji ukupne površine 1.730 m2, s dvoranama za rekreaciju i teretanom.

Za smještaj gostiju, osobito predavača i znanstvenika iz zemlje i inozemstva i drugih visokih gostiju, Fakultet raspolaže sa 5 prostorija visoke kategorije (apartmani, jednokrevetne i dvokrevetne sobe) opremljenih sa svim sadržajima prilagođenima upravo korisnicima - znanstvenim djelatnicima.

Administrativno osoblje Fakulteta (Tajništvo, Računovodstvo, Studentska referada i dr.) raspolaže s 15 prostorija ukupne površine 530 m2, a tehničko osoblje Fakulteta (održavanje) s 267 m2 uređenih radionica u kojima su zastupljeni svi profili zanatskih djelatnika.

Prostorije za društveni standard sastoje se od ugostiteljskog prostora ukupne površine 1.650 m2 (restoran, samoposluga, snack). Moderno opremljena kuhinja proizvodi dnevno 3.000 toplih obroka, a 'fast-food' pogon više od 2.000 obroka dnevno.

Od studenog 2011. godine stručni studiji izvode se u sklopu 
Znanstveno – učilišnog kampusa Borongaj na ukupnoj površini od 832,9 m² gdje se nalaze 4 dvorane s ukupno 390 sjedećih mjesta, (ukupne površine 426,9 m²) te 5 kabineta za nastavnike, prostor tehničke i informatičke službe, sanitarni čvor, čajna kuhinja i porta.