Sveučilište u Zagrebu - Ekonomski fakultet

Hrvatski English
Brzi linkovi
Događanja

Događanja

Seminar za matematičko programiranje i teoriju igara

 

Predavanja u okviru Dana Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

Proslava 98. obljetnice Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

Matematika nisu samo formule i brojevi

Katedra za matematiku povodom Dana Ekonomskog fakulteta 2018. organizira predavanja pod zajedničkim naslovom "Matematika nisu samo formule i brojevi".

Predavanja će se održati u utorak, 4.12.2018. s početkom u 10 sati u dvorani 14. Detalje pogledajte na posteru.

Popis predavanja i materijala:

 

Predavanja u okviru Dana Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

Proslava 97. obljetnice Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

Matematika u jednom kliku

Katedra za matematiku u suradnji s Uredom savjetovanje i razvoj karijera povodom Dana Ekonomskog fakulteta 2017. organizirala je predavanja pod zajedničkim naslovom "Matematika u jednom kliku".

Predavanja su održana u utorak, 5.12.2017. s početkom u 12 sati u dvorani 51. Detalje pogledajte na posteru.

Popis predavanja i materijala:

Proslava 96. obljetnice Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

Primjena matematike u ekonomiji

Predavanja u okviru proslave 96. obljetnice Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu PRIMJENA MATEMATIKE U EKONOMIJI Članovi Katedre za matematiku obilježili su 96. obljetnicu Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu 23. studenog 2016. predavanjima pod zajedničkim nazivom „Primjena matematike u ekonomiji.“ Prisutnima se obratio dekan Fakulteta prof. dr. sc. Lajoš Žager. Predavanja su održali: dr. sc. Vedran Kojić, asistent na Katedri za matematiku – „Matematičko modeliranje odnosa između održivog profita i održivog poslovanja“, izv. prof. dr. sc. Josip Matejaš, izvanredni profesor na Katedri za matematiku, i doc. dr. sc. Tunjo Perić, docent na Katedri za matematiku – „Nova metoda za rješavanje problema višekriterijskog programiranja“, mr. sc. Zoran Lukić, Zagrebačka banka d.d. - Investicijsko bankarstvo - „Financijsko modeliranje društva“, Tihana Škrinjarić, univ. spec. oec. , asistentica na Katedri za matematiku – „Uvod u ekonometrijsku analizu tržišta dionica“, doc. dr. sc. Martina Briš Alić, docentica na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Osijeku – „Klasterizacija hrvatske industrije namještaja“, te doc. dr. sc. Jakša Krišto, docent na Katedri za financije, i Margareta Gardijan, univ. spec. oec., asistentica na Katedri za matematiku – „Kvantitativna analiza uspješnosti investicijskih fondova u RH primjenom analize omeđivanja podataka“. Pozivu na predavanja odazvali su se studenti, asistenti i nastavnici Ekonomskog fakulteta – Zagreb, ali i profesori srednjih škola i znanstvenici i stručnjaci iz nekoliko institucija (Zagrebačka banka, Ekonomski institut, Fakultet organizacije i informatike u Varaždinu, …). Galerija slika

Popis predavanja i materijala:

Proslava 95. obljetnice Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

Primjena matematike u ekonomiji

Predavanja u okviru proslave 95. obljetnice Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu PRIMJENA MATEMATIKE U EKONOMIJI Članovi Katedre za matematiku obilježili su 95. obljetnicu Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu 17. studenog 2015. predavanjima pod zajedničkim nazivom „Primjena matematike u ekonomiji.“ Prisutnima se obratio dekan Fakulteta prof. dr. sc. Lajoš Žager, a među nazočnima bio je i dekan Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Splitu prof. dr. sc. Željko Garača. Predavanja su održali: Dr. sc. Branka Marasović, docentica Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Splitu – „Krediti u švicarskim francima: analiza stanja dužnika i njihova konverzija u kredite u eurima“ Marina Slišković, mag. math., asistentica na Katedri za matematiku – „Čime se bavio Genijalni um?“ Margareta Gardijan, univ. spec. oec., asistentica na Katedri za matematiku – „Matematički jezik financija i ulaganja“ Tihana Škrinjarić, univ. spec. oec., asistentica na Katedri za matematiku – „Matematički modeli i upravljanje investicijskim portfeljima“ Dr. sc. Silvija Vlah Jerić, docentica na Katedri za matematiku – „Racionalna očekivanja i evaluacija prognoza uz pomoć matrica“ Vedran Kojić, univ. spec. oec., asistent na Katedri za matematiku – „Alternativne metode optimizacije odabranih ekonomskih problema“ Pozivu na predavanja odazvali su se studenti, asistenti i nastavnici Ekonomskog fakulteta – Zagreb, ali i profesori srednjih škola i znanstvenici i stručnjaci iz nekoliko institucija (HNB, Zagrebačka banka, Erste banka, Ekonomski institut, Filozofski fakultet, Allianz osiguranje, …).

Popis predavanja i materijala:

Galerija slika