Matematika

Predavanja u okviru Dana Ekonomskog fakulteta - Zagreb

Proslava 99. obljetnice Ekonomskog fakulteta - Zagreb

E-kolegij Osnove matematike

Katedra za matematiku povodom Dana Ekonomskog fakulteta - Zagreb 2019. predstavlja e-kolegij Osnove matematike. Izlaganje će sudionike upoznati s izgledom e-kolegija Osnove matematike i načinom na koji se kolegij izvodi, ali i tehničkom izvedbom i svim predradnjama potrebnim za pokretanje e-kolegija. Stoga se nadamo da će predavanje biti zanimljivo studentima koji bi željeli vidjeti kako funkcionira e-kolegij Osnove matematike te svim nastavnicima zainteresiranima za pokretanje e-kolegija.

Predstavljanje će biti održano 27.11.2019. u 12:15 sati u dvorani 26. Nakon predavanja svi sudionici su pozvani na druženje uz kavu.

Otvorene su prijave za 1. kolokvij iz Matematike

Prijave za 1. kolokvij iz Matematike su otvorene od 18.11.2019. u 7:00h do 1.12.2019. u 23:59.

Prijave se rade preko e-kolegija Matematika na sustavu Merlin koristeći vaše AAI korisničke podatke.

Nakon 1.12.2019. do 23.59 prijave neće biti moguće.

Pravo izlaska na kolokvij imaju svi studenti koji su u ak. god. 2019/2020 upisali kolegij Matematika.

Prilikom prijave kolokvija nužno je potvrditi da ste upoznati sa sljedećim pravilima:

 

Napomena: Ukoliko budete imali problema s prijavom, možete pogledati upute koje vas vode kroz sve korake prijave. Probleme s AAI korisničkim podacima molimo javite u studentsku referadu.

Želimo vam puno uspjeha!

Katedra za matematiku

Osnove matematike

Dragi brucoši, kako biste što bolje i uspješnije krenuli u 1. godinu vašeg studija, ove godine smo za vas pripremili online pred-kolegij Osnove matematike.

Radionica o aktivnom učenju

Objavljeni su materijali s radionice o aktivnom učenju. Materijali autorice doc. dr. sc. Lane Horvat Dmitrović sa Zavoda za primijenjenu matematiku Fakulteta elektrotehnike i računarstva vas vode kroz ulogu matematike na Ekonomskom fakultetu - Zagreb, upoznavaju vas s izazovima studenata na prvoj godini kao i korisnim strategijama učenja.

Matematika nipošto nije suhoparna, dosadna i bez mašte, već naprotiv, poput plemenite djevojke, uzvraća ljubav onome koji je razumije i voli. Vladimir Devidè

Katedra za matematiku Ekonomskog fakulteta - Zagreb broji dvanaest članova. Po svom osnovnom obrazovanju su matematičari i ekonomisti s interesom primjene matematičkih metoda u ekonomiji. U skladu s tim, većina od osnovnih tema znanstveno istraživačkog rada članova Katedre su kvantitativne metode u ekonomiji, operacijska istraživanja, financijska matematika, ekonometrija. Neki od članova Katedre sudjeluju na projektima prijavljenima u sklopu Ekonomskog fakulteta - Zagreb, a neki u sklopu Matematičkog odjela, Prirodoslovno matematičkog fakulteta Zagreb.

Pored svog znanstveno istraživačkog rada, članovi Katedre izvršavaju i svoje nastavne obveze, u prvom redu, na kolegiju Matematika. Pored tog kolegija koji je obvezan za sve studente na prvoj godini preddiplomskog sveučilišnog studija, članovi Katedre izvode nastavu i na brojnim drugim kolegijima. Potpunu listu kolegija koji se izvode ove akademske godine mozete pronaći ovdje.

Katedra za matematiku organizira i poslijediplomski specijalistički studij Operacijska istraživanja i optimizacija, kojeg je voditelj izv. prof. dr. sc. Zrinka Lukač. Cilj studija je obrazovanje specijalista (ekonomista, inženjera, matematičara i drugih), koji će na temelju stečenih znanja moći pomoći u donošenju poslovnih odluka, na različitim razinama, od poduzeća do poslovnih banaka i osiguravajućih društava. Na taj način će doprinijeti boljem poslovanju tvrtki, kvalitetnijem donošenju odluka o investicijama na svim razinama, povećanju efikasnosti proizvodnje i kvalitete proizvoda, te boljoj analizi i predviđanju razvoja gospodarstva.