O nama

Ekonomski fakultet - Zagreb sastavnica je Sveučilišta u Zagrebu koje je osnovano 1669. godine, među prvim sveučilištima u Europi. Sam Ekonomski fakultet - Zagreb osnovan je 1920. godine. Dakle, on predstavlja najstariju instituciju visokog obrazovanja u području ekonomije u ovom dijelu Europe. Danas je Ekonomski fakultet - Zagreb vodeća i najveća institucija visokog obrazovanja za obrazovanje poduzetnika i menadžera u regiji. Naše nastavno osoblje se sastoji od 250 članova koji izvode naše studijske programe i sudjeluju na različitim istraživačkim projektima.

Fakultet izvodi preddiplomski i diplomske studijske programe, kao i poslijediplomske doktorske i specijalističke studijske programe iz područja ekonomije i poslovne ekonomije. Nastavni programi Ekonomskog fakulteta - Zagreb usklađeni su s načelima Bolonjske deklaracije.

Trenutno, Ekonomski fakultet - Zagreb pohađa oko 10.000 studenata, a svake godine na različitim studijskim programima studij završi oko 1500 studenata.

Fakultet organizira i ugošćuje brojne konferencije te objavljuje nekoliko znanstvenih časopisa, ali je, isto tako, važan savjetodavan čimbenik u hrvatskom gospodarstvu. Njegovi stručnjaci, u većoj ili manjoj mjeri, utječu na stvaranje ekonomske politike Hrvatske. Od strane najvećih hrvatskih poduzeća Fakultet je prepoznat kao važan strateški partner. Fakultet je nositelj većeg broja znanstvenih i stručnih projekata čiji je sadržaj povezan sa suvremenim ekonomskim problemima u Republici Hrvatskoj. Takva orijentacija našim nastavnicima i suradnicima omogućuje ostvarenje vlastitih istraživačkih i savjetodavnih potencijala.


Glavni ulaz EFZG-a