Zaštita osobnih podataka

Službenik za zaštitu osobnih podataka
 
tel: 01/238-3191
fax: 01/233-5633
e-mail: szop@efzg.hr
Politika zaštite podataka
Ekonomski fakultet – Zagreb (u daljnjem tekstu: Fakultet) svjestan je da je sigurnost Vaših osobnih podataka itekako važna i zbog toga zaštitu Vaših osobnih podataka shvaćamo vrlo ozbiljno. Politikom privatnosti želimo Vas upoznati s našim sigurnosnim mjerama kako biste u svakom trenutku znali koje podatke pohranjujemo i kako ih koristimo.

Temeljna načela i prakse zaštite podataka

Zakonitost, poštenost i transparentnost
Vaše osobne podatke obrađivat ćemo samo na temelju zakonske obveze, Vaše privole ili druge legitimne osnove. Podaci koji se odnose na Vas na transparentan će se način prikupljati, upotrebljavati, dati na uvid ili na neki drugi način obrađivati, te su javno objavljeni rokovi i svrhe obrade podataka, podaci o identitetu voditelja obrade, informacija o načinu na koji možete pristupiti svojim podacima, procesu za podnošenje pritužbi i zahtjeva za ažuriranje podataka.

Ograničavanje svrhe
Vaši osobni podaci prikupljat će se u posebne, izričite i zakonite svrhe i neće se dalje obrađivati na način koji nije u skladu s tim svrhama. Vaše osobne podatke prikupljati ćemo i pohranjivati samo kada je to nužno kako bismo Vam pružili uslugu. Podaci koji su prikupljeni za jednu svrhu neće se koristiti ni za jednu drugu svrhu ili na način koji nije u skladu s odobrenom svrhom. Za svrhu obrade koja se ne provodi temeljem zakonske osnove ili ugovora tražit ćemo od Vas posebnu privolu.

Smanjenje količine podataka
Osobni podaci koje prikupljamo su primjereni, bitni i ograničeni na svrhu obrade. Voditelj obrade i izvršitelj obrade neće prikupljati osobne podatke koji mu nisu potrebni za svrhu obrade.

Točnost i integritet podataka
Nužno je da osobni podaci koje prikupljamo i spremamo budu točni i ažurni i zato ćemo poduzeti svaku razumnu mjeru kako bismo osigurali da se osobni podaci koji nisu točni, uzimajući u obzir svrhe u koje se obrađuju, bez odlaganja izbrišu ili isprave.

Ograničenje pohrane
Rokovi čuvanja Vaših osobnih podataka određeni su pozitivnim zakonskim propisima ili Vašom suglasnošću za prikupljanje i obradu osobnih podataka.
  
Cjelovitost i povjerljivost
Poduzet ćemo svaku razumnu tehničku i organizacijsku sigurnosnu mjeru kako bismo zaštitili Vaše podatke od neovlaštene ili nezakonite obrade, gubitka, uništenja ili oštećenja podatka. Vodit ćemo nadzor nad pristupom, korištenjem i održavanjem osobnih podataka, te ćemo kontinuirano unapređivati naše sigurnosne mjere sukladno tehnološkom razvoju.

Ostvarivanje prava ispitanika
Svaki ispitanik ima pravo da u svakom trenutku od voditelja obrade može zatražiti pristup svojim osobnim podacima, njihov ispravak, brisanje ili ograničavanje njihove obrade kao i pravo na prigovor vezan uz obradu te pravo na prenosivost podataka. Navedena prava ostvaruju se podnošenjem zahtjeva poštom Fakultetu  ili osobnom predajom zahtjeva u prostorijama Fakulteta.
 

Pravilnik o zaštiti i obradi osobnih podataka


Odluka o imenovanju službenika za zaštitu osobnih podataka