Studentski poduzetnički inkubator

Prateći svjetske i europske trendove poticanja poduzetničkih aktivnosti još tijekom studiranja na Ekonomskom fakultetu - Zagreb otvoren je Studentski poduzetnički inkubator. Studentski poduzetnički inkubator zamišljen je kao poseban oblik potpore kojim se omogućava poduzetnicima–početnicima realiziranje svojih ideja u prvim godinama poslovanja, kroz osiguranje prostora, kompjutorske opreme, pristupa internetu, korištenja stručne pomoći pa čak i mogućnosti početnog financiranja.

Misija ovog poduzetničkog inkubatora predstavlja izgradnju i razvoj poduzetničke kulture i svijesti o potrebi povezivanja na svim razinama gospodarskih aktivnosti kako bi se potaknuo razvoj novih poduzetničkih ideja i inovacija.

Vizija ovog inkubatora je u konačnici vidjeti naše studente i kao vlasnike uspješnih brzorastućih tvrtki, a sve to skupa sa ciljem doprinosa razvoju poduzetništva, ubrzanju gospodarskog razvoja i iskorištavanja ogromnog potencijala, koji proizlazi iz najvrednijeg resursa kojeg Hrvatska posjeduje – a to je znanje.

Zadatak našeg poduzetničkog inkubatora je pružiti nužna znanja potrebna za razumijevanje poduzetničkih procesa u suvremenom, znanjem – intenzivnom gospodarstvu sa ciljem poticanja i razvoja poduzetničkih osobina i vještina potrebnih za poslovanje u suvremenom, turbulentnom poslovnom okruženju.

Osnovni cilj ovog programa je upoznati studente sa načinom izrade poslovnih planova, ključnim sastavnim elementima poslovnog plana, poduzetničkim strategijama i konceptima kojih se moraju pridržavati, te brojnim drugim poduzetničkim opcijama koje danas poduzetnicima stoje na raspolaganju. Po završetku programa održat ćemo i natjecanje a pobjednik će predstavljati naš Fakultet na državnoj razini, tj. na tradicionalnom natjecanju koje organizira Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva (MINGORP). MINGORP je ujedno dao i početna sredstva za pokretanje ovog Poduzetničkog inkubatora na čemu se i ovom prilikom zahvaljujem.

Kroz predavanja na ovom programu studenti će imati priliku upoznati se sa vodećim hrvatskim stručnjacima iz teorije i prakse poduzetništva čije će stručne savjete i pomoć moći i po završetku ovoga studija koristiti u svojem poslovnom životu.

U okviru rada poduzetničkog inkubatora biti će organizirana gostovanja i druženja sa uspješnim hrvatskim poduzetnicima, a također i sa potencijalnim ulagačima. Još ove godine očekujemo i goste predavače sa uglednih američkih sveučilišta te povezivanje sa njihovim studentskim poduzetničkim inkubatorima.

Studentski poduzetnički inkubator smješten je u našem Centru za poslijediplomske studije i biti će otvoren srijedom od 12.00 do 14.00 sati u dv. 56. Zahvaljujući donaciji koju smo dobili od tvrtke Hewlett Packard, na čemu im se posebno zahvaljujem, studenti će se u izradi svojih poslovnih planova moći koristiti najsuvremenijom kompjuterskom opremom.

Prof. dr. Marko Kolaković
Voditelj Studentskog poduzetničkog inkubatora EFZG

Više informacije na našoj Facebook stranici.