Online kolegij Osnove matematike

Dragi brucoši,

kako biste što bolje i uspješnije krenuli u 1. godinu vašeg studija, ove godine smo za vas pripremili pred-kolegij Osnove matematike.

Osnove matematike je program koji je osmišljen kao pred-kolegij za sve studente koji upisuju 1. godinu Integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija Poslovna ekonomija odnosno Integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija Ekonomija. Cijeli kolegij se odvija online i cilj mu je pripremiti vas, nove studente, za što uspješnije savladavanje gradiva iz svih kolegija koji primjenjuju matematiku, odnosno za kolegij Matematika.

Kolegij Matematika je jedan od zahtjevnijih kolegija na prvoj godini fakulteta s kojim studenti, koji imaju slabije predznanje osnovnoškolske i srednjoškolske matematike, znaju imati velikih problema. Jedan od razloga je nedovoljna pripremljenost, ali i količina gradiva i zahtjevni tempo koje se očekuje da ćete pratiti, ali na koje niste još naviknuti. Naime, možete očekivati da ćete na fakultetu u prvoj godini imati jači tempo nego što ste dosad navikli, a kvalitetna priprema će vam pomoći da se što prije aktivirate i uspješnije prionete novim izazovima.

Pohađanje pred-kolegija Osnove matematike pomoći će vam da obnovite svoje osnovnoškolsko i srednjoškolsko znanje iz matematike, testirate koliko ste pripremljeni u pojedinim temama i naravno, naučite nešto novo što možda niste (dobro) obradili tijekom vašeg prethodnog obrazovanja. Primjena ovakvih programa na drugim fakultetima se pokazala iznimno korisnom za brucoše pri savladavanju matematičkih kolegija, stoga se nadamo da ćete i vi prepoznati korisnost ovakvog programa.

Online kolegij Osnove matematike počinje 14.9.2022. i možete mu pristupiti putem ove poveznice, odnosno kolegij možete pronaći u popisu Vaših e-kolegija u sustavu Merlin.

Za prijavu u sustav koristite vaše AAI podatke koje ste dobili prilikom upisa.

Molimo vas da ovu obavijest podijelite s kolegama koji je možda nisu pročitali ili dobili na mail.

Za sva pitanja možete nas kontaktirati mailom na mgardijan@net.efzg.hr