EDAMBA

Slikovni rezultat za edamba logo

 


EDMABA - Udruženje europskih doktorskih programa u menadžmentu i poslovnoj administraciji (European Doctoral Programmes Association in Management and Business Administration) međunarodno je neprofitno udruženje koje trenutno djeluje u 27 zemalja, a svoje sjedište ima u Bruxellesu, Belgija. Misija EDAMBA-e je razvijati zajedničke ideje, vrijednosti, kriterije ocjenjivanja, standarde i prakse za procjenu i poboljšanje kvalitete doktorskog obrazovanja, kroz razmjenu iskustava i suradnju u globalnoj mreži. Članovi EDAMBA-e posvećeni su stvaranju i dijeljenju inicijativa i postizanju izvrsnosti uz istovremeno poštovanje i promicanje suradnje, raznolikosti i izgradnje zajednice.

Cilj EDAMBA-e je razviti i osigurati najviše standarde u doktorskom obrazovanju iz područja menadžmenta i poslovnih studija kroz:

  • Osiguravanje europske i svjetske mreže za razmjenu informacija i raspravu ideja između institucija, doktorskih studijskih programa i njihovih voditelja.
  • Razvijanje, poboljšanje i promocija najboljih praksi putem kodeksa ponašanja najvišeg reda.
  • Pružanje globalne platforme koja će olakšati suradnju članova i omogućiti nove inicijative u istraživanju i prekograničnoj praksi.
  • Pomoći institucijama nositeljima doktorskih studijskih programa diljem svijeta da kontinuirano poboljšavaju kvalitetu i postignu izvrsnost izgrađujući se na europskoj tradiciji kolektivnog dijaloga za stvaranje globalnih razmišljanja o raznolikosti, društvenim i humanističkim ciljevima, usvajanju intelektualnih kapaciteta, osobnih senzibiliteta te javne i moralne odgovornosti doktorskih mentora, studenata i alumnija.​


Više o organizaciji EDAMBA >>


Ekonomski fakultet - Zagreb sa svojim doktorskim studijskim programima član je EDAMBA udruženja od 1999. godine. Polaznicima doktorskih studija na raspolaganju stoji čitav niz pogodnosti: predavanja vrhunskih inozemnih i domaćih sveučilišnih profesora, pohađanje ljetnih škola u sklopu EDAMBA-e, prisustvovanje seminarima iz metoda istraživanja, mogućnost boravka na europskim sveučilištima - članicama EDAMBA-e, razmjenu doktorskih studenata, mogućnost izbora inozemnih profesora za mentore i komentore kod izrade doktorskih radova, sudjelovanje na međunarodnim doktorskim radionicama, jačanje istraživačke suradnje i dr.