Događanja

Predavanja u okviru Dana Ekonomskog fakulteta - Zagreb

Proslava 99. obljetnice Ekonomskog fakulteta - Zagreb

E-kolegij Osnove matematike

Katedra za matematiku povodom Dana Ekonomskog fakulteta - Zagreb 2019. predstavlja e-kolegij Osnove matematike. Izlaganje će sudionike upoznati s izgledom e-kolegija Osnove matematike i načinom na koji se kolegij izvodi, ali i tehničkom izvedbom i svim predradnjama potrebnim za pokretanje e-kolegija. Stoga se nadamo da će predavanje biti zanimljivo studentima koji bi željeli vidjeti kako funkcionira e-kolegij Osnove matematike te svim nastavnicima zainteresiranima za pokretanje e-kolegija.

Predstavljanje će biti održano 27.11.2019. u 12:15 sati u dvorani 26. Nakon predavanja svi sudionici su pozvani na druženje uz kavu.

Prognostička (ne)pristranost investicijskih istraživanja". -->

Radionica Aktivno učenje

Dragi brucoši, kako biste se što lakše snašli i prilagodili novim situacijama i novim fakultetskim obvezama u prvom semestru, ove godine smo za vas organizirali radionicu o aktivnom učenju pod naslovom: Aktivno učenje – vještina za lakšu prilagodbu na fakultet.

Cilj radionice je poticanje razvoja vještina aktivnog učenja. Učenje kao proces usvajanja znanja je osnovna aktivnost studenata s kojom mnogi na početku studija imaju problema. Ovom radionicom ćemo dati savjete kako izbjeći probleme u učenju koji se najčešće javljaju te vas upoznati s različitim metodama aktivnog učenja koji vam svakako mogu pomoći da što brže i bolje pronađete svoju dobitnu formulu za uspješno učenje. Radionica se zasniva i na praktičnoj primjeni navedenih metoda prilagođenih kolegiju Matematika.

Radionica će se održati 10. listopada 2019. u terminu od 16:00 do 17:30 sati u dvorani 3.

Molimo sve studente koji su zainteresirani za sudjelovanje u radionici da se ispune Prijavu za radionicu - Aktivno učenje. Broj sudionika na radionici je ograničen. Prijave su otvorene do srijede 09.10. ili do popunjavanja broja mjesta. Prednost prilikom prijave imaju studenti koji su bili najbolji odnosno koji su uspješno završili pred-kolegij Osnove matematike.

Objavljeni su materijali s radionice o aktivnom učenju. Materijali autorice doc. dr. sc. Lane Horvat Dmitrović sa Zavoda za primijenjenu matematiku Fakulteta elektrotehnike i računarstva vas vode kroz ulogu matematike na Ekonomskom fakultetu - Zagreb, upoznavaju vas s izazovima studenata na prvoj godini kao i korisnim strategijama učenja.

Seminar za matematičko programiranje i teoriju igara

Predavanja u okviru Dana Ekonomskog fakulteta - Zagreb

Proslava 98. obljetnice Ekonomskog fakulteta - Zagreb

Matematika nisu samo formule i brojevi

Katedra za matematiku povodom Dana Ekonomskog fakulteta - Zagreb 2018. organizira predavanja pod zajedničkim naslovom "Matematika nisu samo formule i brojevi".

Predavanja će se održati u utorak, 4.12.2018. s početkom u 10 sati u dvorani 14. Detalje pogledajte na posteru.

Popis predavanja i materijala:

Predavanja u okviru Dana Ekonomskog fakulteta - Zagreb

Proslava 97. obljetnice Ekonomskog fakulteta - Zagreb

Matematika u jednom kliku

Katedra za matematiku u suradnji s Uredom savjetovanje i razvoj karijera povodom Dana Ekonomskog fakulteta - Zagreb 2017. organizirala je predavanja pod zajedničkim naslovom "Matematika u jednom kliku".

Predavanja su održana u utorak, 5.12.2017. s početkom u 12 sati u dvorani 51. Detalje pogledajte na posteru.

Popis predavanja i materijala:

Proslava 96. obljetnice Ekonomskog fakulteta - Zagreb

Primjena matematike u ekonomiji

Predavanja u okviru proslave 96. obljetnice Ekonomskog fakulteta - Zagreb PRIMJENA MATEMATIKE U EKONOMIJI Članovi Katedre za matematiku obilježili su 96. obljetnicu Ekonomskog fakulteta - Zagreb 23. studenog 2016. predavanjima pod zajedničkim nazivom „Primjena matematike u ekonomiji.“ Prisutnima se obratio dekan Fakulteta prof. dr. sc. Lajoš Žager. Predavanja su održali: dr. sc. Vedran Kojić, asistent na Katedri za matematiku – „Matematičko modeliranje odnosa između održivog profita i održivog poslovanja“, izv. prof. dr. sc. Josip Matejaš, izvanredni profesor na Katedri za matematiku, i doc. dr. sc. Tunjo Perić, docent na Katedri za matematiku – „Nova metoda za rješavanje problema višekriterijskog programiranja“, mr. sc. Zoran Lukić, Zagrebačka banka d.d. - Investicijsko bankarstvo - „Financijsko modeliranje društva“, Tihana Škrinjarić, univ. spec. oec. , asistentica na Katedri za matematiku – „Uvod u ekonometrijsku analizu tržišta dionica“, doc. dr. sc. Martina Briš Alić, docentica na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Osijeku – „Klasterizacija hrvatske industrije namještaja“, te doc. dr. sc. Jakša Krišto, docent na Katedri za financije, i Margareta Gardijan, univ. spec. oec., asistentica na Katedri za matematiku – „Kvantitativna analiza uspješnosti investicijskih fondova u RH primjenom analize omeđivanja podataka“. Pozivu na predavanja odazvali su se studenti, asistenti i nastavnici Ekonomskog fakulteta – Zagreb, ali i profesori srednjih škola i znanstvenici i stručnjaci iz nekoliko institucija (Zagrebačka banka, Ekonomski institut, Fakultet organizacije i informatike u Varaždinu, …). Galerija slika

Popis predavanja i materijala:

Proslava 95. obljetnice Ekonomskog fakulteta - Zagreb

Primjena matematike u ekonomiji

Predavanja u okviru proslave 95. obljetnice Ekonomskog fakulteta - Zagreb PRIMJENA MATEMATIKE U EKONOMIJI Članovi Katedre za matematiku obilježili su 95. obljetnicu Ekonomskog fakulteta - Zagreb 17. studenog 2015. predavanjima pod zajedničkim nazivom „Primjena matematike u ekonomiji.“ Prisutnima se obratio dekan Fakulteta prof. dr. sc. Lajoš Žager, a među nazočnima bio je i dekan Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Splitu prof. dr. sc. Željko Garača. Predavanja su održali: Dr. sc. Branka Marasović, docentica Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Splitu – „Krediti u švicarskim francima: analiza stanja dužnika i njihova konverzija u kredite u eurima“ Marina Slišković, mag. math., asistentica na Katedri za matematiku – „Čime se bavio Genijalni um?“ Margareta Gardijan, univ. spec. oec., asistentica na Katedri za matematiku – „Matematički jezik financija i ulaganja“ Tihana Škrinjarić, univ. spec. oec., asistentica na Katedri za matematiku – „Matematički modeli i upravljanje investicijskim portfeljima“ Dr. sc. Silvija Vlah Jerić, docentica na Katedri za matematiku – „Racionalna očekivanja i evaluacija prognoza uz pomoć matrica“ Vedran Kojić, univ. spec. oec., asistent na Katedri za matematiku – „Alternativne metode optimizacije odabranih ekonomskih problema“ Pozivu na predavanja odazvali su se studenti, asistenti i nastavnici Ekonomskog fakulteta – Zagreb, ali i profesori srednjih škola i znanstvenici i stručnjaci iz nekoliko institucija (HNB, Zagrebačka banka, Erste banka, Ekonomski institut, Filozofski fakultet, Allianz osiguranje, …).

Popis predavanja i materijala:

Galerija slika