Sveučilišni diplomski studij PE, smjer Marketing

Zašto upisati Diplomski sveučilišni studij Poslovne ekonomije, smjer Marketing?

Marketing je poslovna filozofija uspješnih poduzeća, a marketinški stručnjaci znaju kako upravljati elementima marketinga za postizanje konkurentske prednosti. Oni razumiju potrebe i želje potrošača te znaju kako oblikovati ponudu poduzeća i uspješno ju realizirati na tržištu. Polaznici studijskog smjera “Marketing” mogu se specijalizirati za brojna područja kojima je zajedničko obilježje izrazita dinamičnost i kreativnost, koja traži vrlo motivirane, inovativne, predane i proaktivne buduće marketinške stručnjake.


Mislav Stipić - The Thinker (Alumni smjera Marketing, EFZG-a)

Studiranje na marketingu uključuje stjecanje znanja i vještina potrebnih za upoznavanje ponašanja potrošača, istraživanje njihovih potreba i želja, razvoj i oblikovanje proizvoda, usluga i ideja kojima će se uočene potrebe i želje uspješno zadovoljiti, određivanje politika cijena, analizu i odabir kanala prodaje i distribucije te razvoj i primjenu integrirane marketinške komunikacije.Također, upoznaju se specifičnosti poslovanja na tržištima krajnje i poslovne potrošnje te izazovi nastupa gospodarskih subjekata na domaćem i inozemnim tržištima.

Nastavnici Katedre za marketing aktivni su znanstvenici i istraživači koji se kontinuirano usavršavaju, mnogi od njih boravkom na prestižnim inozemnim sveučilištima. Posebno su aktivni u pisanju temeljne literature koja služi za izučavanje marketinških kolegija na našem i drugim hrvatskim sveučilištima. Nadalje, većina ih je angažirana u ulozi savjetnika za potrebe različitih, profitno i neprofitno usmjerenih subjekata hrvatskog gospodarstva.
 
Svako poduzeće, bez obzira na djelatnost, treba marketinške stručnjake. Studenti koji uspješno završe ovaj studijski smjer mogu raditi kao:
 
  • voditelji istraživanja tržišta,
  • upravitelji proizvodom i markom (“product” i “brand” menadžeri),
  • analitičari za područje cijena,
  • menadžeri prodaje i logistike,
  • upravitelji klijentima u oglašivačkim agencijama,
  • planeri za zakup medija,
  • stručnjaci za odnose s javnošću,
  • stručnjaci za digitalni marketing i dr.

Odlučite li se za usavršavanje u području marketinga, veselimo se zajedničkom rastu u brojnim znanjima i marketinškim vještinama!
 
Obvezni kolegiji studijskog smjera “Marketing” su: Integrirana marketinška komunikacijaIstraživanje tržištaOsobna prodaja i pregovaranjePonašanje potrošača i Strategija marketinga.

Izborni kolegiji smjera su: Interaktivna marketinška komunikacijaMarketing poslovnih tržištaMarketing uslugaMeđunarodni marketingOdlučivanje u marketinguUpravljanje markomUpravljanje odnosima s klijentima Upravljanje prodajom.
 
Pridružite se smjeru Marketing! #zastovolimefzg #marketing