Akreditacije, certifikati i članstva

Ekonomski fakultet - Zagreb u svom znanstveno-istraživačkom, obrazovnom, gospodarskom i društvenom djelovanju vodi se kriterijima izvrsnosti. To povrđuju tri važne akreditacije kojih je Fakultet ponosni nositelj. Prva i najvažnija je nacionalna akreditacija koja, temeljena na zakonskoj osnovi, omogućava izvođenje nastave na svim studijskim programima koje Fakultet izvodi. Osim nacionalne, Ekonomski fakultet - Zagreb ponosno nosi i dvije prestižne međunarodne akreditacije koje su Fakultetu i njegovim studijskim programima osigurale međunarodnu vidljivost i prepoznatljivost i to po najvišim globalnim standardima kvalitete u nastavnom i izvannastavnom djelovanju.

Ekonomski fakultet - Zagreb član je uglednih međunarodnih organizacija iz područja poslovne ekonomije, ekonomije, upravljanja kvalitetom, upravljanja ljudskim potencijalima i turizma.

Akreditacije i certifikati koje Fakultet posjeduje osiguravaju jamstvo studentima, akademskoj zajednici i poslovnim partnerima da institucija:
  • Ispunjava sve zakonom predviđene uvjete za obavljanje djelatnosti u području znanosti i visokog obrazovanja;
  • Obrazuje i stvara najbolje ljudske potencijale u području poslovne ekonomije i ekonomije;
  • Njeguje visoku kvalitetu organizacije, načina postupanja i rezultata djelovanja prema rigoroznim standardima koji su usporedivi na globalnoj razini i to s vodećim sveučilištima i fakultetima;
  • Osigurava globalnu vidljivost i prepoznatljivost institucije, nastavnika i istraživača, studenata i stečenih diploma;
  • Ima snažan utjecaj na gospodarstvo, širu društvenu zajednicu i politiku postavljajući trendove na području visokog obrazovanja ekonomista u Hrvatskoj i široj regiji;
  • Provodi primjenjiva istraživanja čime uspješno povezuje teoriju i praksu odnosno povezuje aktualne studente s alumnijima i vodećim poduzećima, institucijama javnog sektotra i organizacijama;
  • Ima status poželjnog partnera na znanstveno-istraživačkim projektima i da znatno lakše dolazi do sredstava iz međunarodnih izvora financiranja.

Nacionalna akreditacija
     - Ekonomski fakultet - Zagreb i njegovi studijski programi akreditirani su od strane Agencija za znanost i visoko obrazovanje.

Međunarodne akreditacije
     - AACSB Business Accreditation - The Association to Advance Collegiate Schools of Business
     - EPAS Accreditation - EFMD Programme Accreditation System

Certifikati
     - ISO 9001:2015 Certificate

Članstva u međunarodnim organizacijama
     - AACSB - The Association to Advance Collegiate Schools of Business
     - CESEENet - Central and South-East European PhD Network
     - CRANET - The Cranfield Network on International Human Resource Management
     - EDAMBA - European Doctoral Association in Management and Business Administration 
     - EFMD - European Foundation for Management Development
     - UNWTO - United Nations World Tourism Organization