7. Interkatedarski skup katedri za organizaciju, menadžment i poduzetništvo

7. interkatedarski skup katedri za organizaciju, menadžment i poduzetništvo na visokoškolskim institucijama u jugoistočnoj Europi


U organizaciji Ekonomskoga fakulteta - Zagreb 22. i  23. rujna 2017.  održan je 7. interkatedarski skup katedri za organizaciju, menadžment i poduzetništvo na visokoškolskim institucijama u jugoistočnoj Europi. Skup su pozdravnim govorima otvorili prof. dr. sc. Darko Tipurić, pročelnik Katedre za organizaciju i menadžment Ekonomskog fakulteta - Zagreb, prof. dr. sc. Nataša Erjavec, prodekanica za znanost, poslijediplomske studije i doktorate,  izv. prof. dr. sc. Ivana Franić, pomoćnica ministrice znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske te Vito Turšić, izaslanik predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.

Cilj je ovoga okupljanja  bio je povezivanje fakulteta te poticanje interdisciplinarnih istraživanja u regiji. Uz pozvana predavanja te sastanke članova katedri, održana je i znanstvena konferencija pod nazivom "Management Education and Research in the Upcoming Epoch:  Rethinking Discipline and Reconceptualization Modes of Creating Knowledge."

U uvodnom izlaganju profesor Tipurić predstavio je analizu 402 doktorske disertacije iz ovog znanstvenog područja koje su obranjene u zemljama regije u proteklih 20 godina. Osim toga, prezentirano je i šezdesetak znanstvenih radova koji svojom tematikom pokrivaju razna područja vezana uz obrazovanje u području menadžmenta i poduzetništva, ulogu obrazovnih institucija, metode i tehnike učenja, razvoj studentskih kompetencija, ali i šire teme vezane uz obrazovanje i razvoj zaposlenika, razvoj organizacija, te poticanje i razvoj poduzetništva.

Sudjelovalo je oko 200 znanstvenika i stručnjaka iz područja menadžmenta, organizacije  i poduzetništva koji rade na dvadesetak fakulteta i drugih znanstvenih institucija iz jugoistočnoga dijela Europe (Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Slovenija, Srbija).




  Program skupa dostupan je klikom na idući link.

  Pozvano predavanje prof. dr. sc. Darka Tipurića pod nazivom Doctoral Dissertations from   Organization, Management and Entrepreneurship at South East European Universities (1997- 
  2016
) dostupno je klikom na idući link.

  Prezentacije katedri dostupne su klikom na idući link.

  Fotogalerija sa skupa dostupna je klikom na idući link.