Prijevoz

Na temelju Pravilnika o obavljanju prijevoza osoba s invaliditetom, specijalizirini prijevoz može koristiti osoba koja se kreće uz pomoć invalidskih kolica uz preporuku Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba.

Kako bi student s invaliditetom ostvario mogućnost korištenja prijevoza treba se u prvoj polovici rujna (prije početka akademske godine) javiti Uredu za studente s invaliditetom Sveučilišta u Zagrebu na uredssi@unizg.hr, a koji podatke i dokumente potrebne za realizaciju prava dostavlja nadležnom Gradskom uredu.

Pojedine udruge studenata s invaliditetom također pružaju mogućost organiziranog prijevoza za SSI. Za ostvarivanje ove mogućnosti potrebno je direktno kontaktirati udrugu.

*************************

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je Odluku i obrazac Zahtjeva za ostvarivanje prava na novčanu potporu za podmirenje dijela troškova prijevoza za redovite studente s invaliditetom za akademsku godinu 2022./2023.
https://mzo.gov.hr/istaknute-teme/natjecaji-196/prijevoz-studenata-s-invaliditetom-za-akademsku-godinu-2022-2023/5280
 
Informacije o načinu i uvjetima ostvarivanja ovoga prava kao i dokumentacija dostupni su na stranici Ministarstva:
https://mzo.gov.hr/istaknute-teme/odgoj-i-obrazovanje/visoko-obrazovanje/potpore-studentima/164  
 
Za sva dodatna objašnjenja studenti mogu poslati upit na službenu e-mail adresu: prijevoz-potpore@mzo.hr ili kontaktirati telefonom: 01/4594-228, 01/4594-372.