Ekonomski fakultet - Zagreb
Novosti

Održana Edukacija na temu “Solidarna Europa”

Održana Edukacija na temu “Solidarna Europa” u okviru projekta EUsolis Jean Monnet koji se sufinancira iz Programa Erasmus+
 

U petak, 3. veljače 2023. u Knjižnično-dokumentacijskom centru Ekonomskog fakulteta – Zagreb održana je prva edukacija u okviru projekta EUsolis na temu “Solidarna Europa”. Događanju je prisustvovalo 50 srednjoškolskih profesora i knjižničara te stručnjaka iz područja odgoja, obrazovanja i osposobljavanja iz cijele Hrvatske što potvrđuje velik interes za projekt.
Na samom početku, pozdravni govor i uvod u edukaciju održala je dr. sc. Ana Rep, te je moderirala cijelu edukaciju. Prisutnima su se nakon toga preko Google Meet platforme iz Bruxellesa obratile Brenda Maher, Matea Fumić i Daria Arlavi, Directorate-general Education, Youth, Sport and Culture (DG EAC) i održale predavanja na temu “Jean Monnet Actions – oportunities for schools”. Nakon izlaganja gošći iz Bruxellesa, izv. prof. dr. sc. Kosjenka Dumančić, prodekanica za strateška partnerstva i projekte i koordinatorica projekta EUsolis održala je predavanje na temu ”Zašto je važna EU – osvrt na povijest kao temelj za budućnost”. U nastavku događanja, izv. prof. dr. sc. Ivana Marić održala je predavanje na temu “Solidarna Ekonomija”, a predavanje na temu “Solidarna Europa – izvori podataka i inicijative na EU razini” održala je Marija Šimunović, prof., viši knjižničar.
Na samom kraju edukacije, sudionicima su predstavljeni ciljevi projekta koje je budućim aktivnostima potrebno ostvariti, vremenski okvir tih aktivnosti te očekivanja od sudionika projekta. Sudionici su pozvani na diseminaciju projekta u svojim školama i knjižnicama. Članice projekta EUsolis zahvalne su svim sudionicima na iskazanom interesu i entuzijazmu koji su pokazali za vrijeme trajanja edukacije te se vesele svim budućim aktivnostima i ponovnim susretima, a sve u cilju širenja EU vrijednosti kako bismo svi zajedno postali aktivni građani EU-a.