Ekonomski fakultet - Zagreb
Novosti

Izložba „Republika Poljska“ u okviru projekta „EU države u objektivu obrazovanja“

Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu strateški je orijentiran na internacionalizaciju svojih studijskih programa te je, kroz akreditirane programe, postao središte ekonomskog obrazovanja za studente iz raznih država Europske unije i izvan nje. Sa svrhom da se domaćim i međunarodnim studentima te ostalim članovima akademske zajednice pruži prilika da se educiraju o sličnostima i različitostima država Europske unije i da se potakne veća mobilnost studenata nastala je ideja da se pokrene projekt EU države u objektivu obrazovanja. Inicijator projekta je Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, koji u suradnji s veleposlanstvima država članica Europske unije organizira seriju izložbi o kulturnim, obrazovnim, ekonomskim i drugim važnim aspektima koji obilježavaju svaku pojedinu državu. Projekt se provodi uz potporu Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj. Organizaciju izložbi i događanja provodi Knjižnično-dokumentacijski centar (KDC) i Europski dokumentacijski centar (EDC-KDC) Ekonomskog fakulteta – Zagreb. Izložbe će se moći posjetiti u prostorima KDC-a i EDC-a, a po završetku fizičkog predstavljanja biti će dostupne putem službenih web-stranica i društvenih mreža organizatora i partnera kao virtualne izložbe.

Poljska, deveta po redu najveća europska država, zemlja s više od 38,5 milijuna stanovnika, s dva planinska lanca (Sudeti i Karpati), s oko 9.300 jezera, domovina A. Mickiewicha, H. Sienkiewicza, F. Chopina, R. Polanskog, N. Kopernika, Ivana Pavla II i mnogih drugih poznatih imena, zemlja u kojoj je rođeno čak 17 dobitnika prestižne Nobelove nagrade, jedna od najobrazovanijih europskih nacija (90% stanovnika ima završenu najmanje srednju školu), s drugim po redu najstarijim sveučilištem u Europi - Jagielonskim sveučilištem u Krakowu… zemlja za koju kažu da je pradomovina Hrvata…. Poljsku - zemlju bogate povijesti i kulture - predstavljamo izložbom plakata pod nazivom „Republika Poljska“.
Izložba je organizirana u suradnji s Veleposlanstvom Republike Poljske  i može se posjetiti od 25. travnja do 27. svibnja 2022. godine u Knjižnično-dokumentacijskom centru / Europskom dokumentacijskom centru.

Izložba Poljska