Ekonomski fakultet - Zagreb
Novosti

Veleposlanica Švedske NJ. E. D. H. Madunic održala predavanje studentima

Veleposlanica Švedske NJ. E. D. H. Madunic održala predavanje studentima

Izložba „Kraljevina Švedska“

 

U okviru projekta EU države u objektivu obrazovanja studentima je u ožujku predstavljena Kraljevina Švedska.

Suradnjom Knjižnično-dokumentacijskog centra/Europskog dokumentacijskog centra i Veleposlanstva Švedske za ovu prigodu organizirana su predavanja i razgovor sa studentima te informativna izložba o Švedskoj i o studiranju u Švedskoj.

S ciljem predstavljanja specifičnosti ove države i poticanja veće mobilnosti studenata u Knjižnično-dokumentacijskom centru je 16. ožujka predavanje o Švedskoj održala NJ. E. Diana Helen Madunic, a zamjenik voditelja misije gosp. Erik Erhner i studentica Martina Luksic održali su predavanje o studiranju u Švedskoj. Nakon toga uslijedio je razgovor sa studentima, koji su iskazali veliki interes za mobilnost i mogućnosti studiranja u ovoj državi.

Za ovu prigodu organizirana je i izložba „Kraljevina Švedska“, kojom je kroz globalne ciljeve UN Agende 2030 predstavljena Švedska i svijet bez siromaštva i gladi, zdravlje i blagostanje, kvaliteta obrazovanja, radna ravnopravnost, dostojanstvo rada i ekonomski rast, zaštita klime i života na zemlji, industrija i inovativnost, partnerstvo, održivi gradovi, mir i pravda… - Hej! u Švedskoj, jednorozima i  mnogim drugim zanimljivostima.

Izložba se može posjetiti u Knjižnično-dokumentacijskom centru do 28. ožujka o. g.
 

Galerija fotografija s otvorenja
 

Projekt EU države u objektivu obrazovanja provodi Knjižnično-dokumentacijski centar/Europski dokumentacijski centar u suradnji s veleposlanstvima država Europske unije te uz potporu Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj. Svrha projekta je domaćim i međunarodnim studentima te ostalim članovima akademske zajednice predstaviti sličnosti i različitosti država Europske unije te  na taj način dodatno potaknuti mobilnost studenata. Uz prigodna događanja, u Knjižnično-dokumentacijskom centru organiziraju se i izložbe koje predstavljaju zemlju gosta, a po završetku se postavljaju kao virtualne izložbe (https://eu.izlozbe.net.efzg.hr/).