Ekonomski fakultet - Zagreb
Novosti

Održan seminar i rasprava Assisting Croatia on its Way to OECD

U organizaciji Veleposlanstva Slovačke Republike i Ekonomskog fakulteta – Zagreb, u srijedu, 13. 4. 2022. u Knjižnično-dokumentacijskom centru održan je seminar i rasprava sa studentima na temu Assisting Croatia on its Way to OECD.
 

Nakon pozdravnog govora izv. prof. dr. sc. Kosjenke Dumančić, prodekanice za međunarodnu suradnju i projekte izlaganje o iskustvu Slovačke u OECD-u u protekla dva desetljeća održala je dr. sc. Ingrid Brocková, državna tajnica Ministarstva vanjskih i europskih poslova Slovačke Republike. Izlaganje o procesu proširenja OECD-a, statusu Hrvatske u OECD-u, pregovaračkom procesu i daljnjim koracima održao je Zdenko Lucić, univ. spec. oec., državni tajnik Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske.
Nakon izlaganja uslijedila je rasprava koju je vodila mr. sc. Ivana Živković, ravnateljica Uprave za gospodarske poslove i razvojnu suradnju Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske.  

Uz studente, događanju su nazočili NJ. E. Peter Susko, Veleposlanstvo Slovačke Republike, NJ. E. Milan Hovorka, Veleposlanstvo Češke Republike Botond Riczkó, ataše za gospodarske poslove, Veleposlanstvo Mađarske i ostali uvaženi gosti iz Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj, savjetnik premijera za gospodarska pitanja, te predstavnici Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, Ministarstva vanjskih i europskih poslova, Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva, Ministarstva unutarnjih poslova, Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo, Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja Republike Hrvatske, Ministarstva financija, Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, Ministarstva zdravstva, Državnog zavoda za statistiku itd.