Ekonomski fakultet - Zagreb
Novosti

Probni pristup za Sveučilište u Zagrebu: Writefull

Writefull



Obavještavamo vas da je tvrtka Digital Science omogućila Sveučilištu u Zagrebu probni pristup na digitalne alate Writefull.

Pomoću Writefull alata znanstvenici, istraživači i studenti mogu usavršiti svoj pisani engleski jezik, a osim osnovne provjere gramatike i pravopisa, Writefull predlaže poboljšanja u upotrebi akademskog jezika, poput rječnika specifičnog za određeno znanstveno područje te provjerava i predlaže upotrebu citata.

Koristeći umjetnu inteligenciju, Writefull je usvojio primjere preuzete iz znanstvene literature, stoga se prijedlozi izmjena temelje na specifičnom kontekstu, a ne na fiksnom skupu gramatičkih pravila.

Probni pristup je omogućen do 14. lipnja 2023. godine.
 

 

Writefull for Word

Writefull for Word provjerava ispravnost gramatike, upotrebe riječi i stila, provjerava fraze i redoslijed riječi u svrhu poboljšanja čitljivosti tekstova pisanih u Microsoft Word programu.
Osim jezičnih prijedloga, nudi prijedloge uobičajenih akademskih izraza te bazu podataka s autentičnim jezikom znanstvenih tekstova, riječima i frazama koje se trebaju koristiti u određenom kontekstu.
Preduvjet za korištenje alata Writefull for Word je kreiranje korisničkog računa sa službenom e-mail domenom koja pripada Sveučilištu u Zagrebu.

 

Writefull for Overleaf

Writefull for Overleaf provjerava ispravnost gramatike, pravopisa, vokabulara, interpunkcije i stila, te predlaže fraze i autentični znanstveni jezik u Overleaf online uređivaču tekstova pisanih u programu za obradu tekstualnih dokumenata LaTeX
Preduvjet za korištenje alata Writefull for Overleaf je kreiranje korisničkog računa sa službenom e-mail domenom koja pripada Sveučilištu u Zagrebu.

 

Writefull Revise

Writefull Revise provjerava ispravnost gramatike, pravopisa, vokabulara, interpunkcije i stila, a koristi se za provjeru već sastavljenog teksta.
Preporučuje se za provjeru teksta prije predaje rada za objavljivanje.

 

Writefull Cite

Writefull Cite koristi se za provjeru citata u tekstu pri čemu alat ističe rečenice koje bi trebale biti potkrijepljene referencom te nudi i prijedloge citata.
Preporučuje se za provjeru teksta prije predaje rada za objavljivanje.