Ekonomski fakultet - Zagreb
Novosti

Damir Skok, dr. med. vet održao predavanje “Zoološki vrtovi danas – oporavilišta i prihvatilišta za divlje životinje”

U organizaciji Knjižnično-dokumentacijskog centra Ekonomskog fakulteta – Zagreb i Zoološkog vrta Grada Zagreba, u utorak, 18. 4. 2023. u Knjižnično-dokumentacijskom centru je ravnatelj Zološkog vrta Grada Zagreba Damir Skok, dr. med. vet. održao predavanje na temu “Zoološki vrtovi danas – oporavilišta i prihvatilišta za divlje životinje ”.

Na samom početku pozdravni je govor održala prodekanica za strateška partnerstva i projekte izv. prof. dr. sc. Kosjenka Dumančić.
 
Ravnatelj ZOO-a Damir Skok, dr. med. vet. uvodno je predstavio jedinice zoološkog vrta koje obavljaju djelatnosti vezane uz životinje (ZOO, Sklonište za nezbrinute životinje, Info centar za izgubljene i zlostavljane životinje, Oporavilište i Krematorij i groblje za kućne ljubimce), objasnio važnost uključenosti ZOO-a u međunarodne organizacije i udruženja, predstavio projekte - s posebnim naglaskom na projekt oporavilišta za divlje životinje, predstavio zaštićene i druge divlje životinje zagrebačkog ZOO-a, kroz praktične primjere objasnio kako funkcionira menadžment i marketing u ZOO-u te se na samom kraju osvrnuo na važnost edukacije i volontera u radu ZOO-a.
Nakon predavanja uslijedio je razgovor s gostima, a poseban interes je bio iskazan za teme nabave novih životinja (pingvini, žirafe, slonovi…), edukativne radionice koje provodi ZOO i način nabave životinja koje nisu iz našeg podneblja. Moderiranje događanja i raspravu s gostima vodila je voditeljica knjižnice Zrinka Udiljak Bugarinovski, univ. spec. oec., viša knjiž.
 
Koliki je interes bio za ovo predavanje potvrdila je i velika posjećenost od preko stotinu studenata, ali i djelatnika Fakulteta te vanjskih gostiju.


Galerija fotografija