Ekonomski fakultet - Zagreb
Novosti

Predavanje „Javno naspram privatno financirani sustav obrazovanja – iskustva Kraljevine Švedske“, Anna Ekström

U organizaciji Zaklade „Friedrich Ebert“, Ekonomskog fakulteta – Zagreb i Europskog dokumentacijskog centra KDC-a u ponedjeljak, 13. 3. 2023. godine u Knjižnično-dokumentacijskom centru bivša ministrica obrazovanja u Švedskoj Anna Ekström održala je predavanje o iskustvima Kraljevine Švedske o javnom i privatnom sustavu obrazovanja.
Koliko je tema bila zanimljiva pokazalo se nakon predavanja kada su se studenti i gosti uključili u raspravu s velikim brojem pitanja.

Uvodni govor održala dr. Sonja Schirmbeck, direktorica Zaklade „Friedrich Ebert“, a događanje je moderirao izv. prof. dr. sc. Velibor Mačkić.

Na događanju su sudjelovala 123 gosta.
 

Anna Ekström švedska je pravnica i političarka.
Rođena je 1959. godine u Švedskoj. Obnašala je dužnost ministrice obrazovanja Kraljevine Švedske od 2019. do 2022., a prije toga dužnost ministrice za srednje školstvo i cjeloživotno obrazovanje od 2016. do 2019. godine. Od 2011. do 2016. bila je izvršna direktorica švedske Nacionalne agencije za obrazovanje.
Za sebe kaže da se bori za znanje, obrazovanje, jednakost i solidarnost u društvu, a odluku da tijekom uvođenja lockdowna u ožujku 2020. godine ostavi vrtiće i škole otvorenima smatra najtežom, ali i najispravnijom odlukom koju je donijela.


Galerija fotografija