Ekonomski fakultet - Zagreb
Novosti

Međunarodna znanstvena konferencija Virtual International Conference on Library and Information science - VICLIS 2022.

U utorak, 25.10.2022. održana je 2. međunarodna znanstvena konferencija „Virtual International Conference on Library and Information Science (VICLIS 2022)". Konferencija je održana u virtualnom okruženju koristeći pratformu Zoom Webinars, a tema konferencije bila je “Knjižnice kao pokretači promjena za postizanje ciljeva održivog razvoja 2030”.

Organizator konferencije bio je Sri Lanka Technological Campus, a partneri na konferenciji su: Odbor regionalnog odjela UN Sri Lanka/ALA/IFLA za Aziju i Oceaniju, Regionalni odjel IFLA-e (Međunarodna federacija knjižničarskih društava i ustanova) za Aziju i Oceaniju, Ured za međunarodne odnose Američkog knjižničarskog udruženja, Sveučilište u Zagrebu - Ekonomski fakultet, Sveučilište u Bariju - Aldo Moro Italija, Hellenic Open University - Grčka, Nacionalna knjižnica Sri Lanka i Knjižnično društvo Sri Lanke.

Na konferenciji je održano više od 100 izlaganja iz preko 12 zemalja svijeta te su izlaganja bila podijeljena u blokove od 7 paralelnih sesija. Na Konferenciji je sudjelovalo velik broj sudionika iz cijelog svijeta, a predstavljeni su jako zanimljivi projekti, programi i istraživanja povezani s podrškom knjižničarske zajednice (stručne i znanstvene) u ostvarenju UN ciljeva Održivog razvoja.

Knjižnica Ekonomskog fakulteta - Zagreb surađivala je u organizaciji 2. virtualne međunarodne znanstvene konferencije o knjižničnoj i informacijskoj znanosti (Virtual International Conference on Library and Information science - VICLIS 2022.). Voditeljica Zrinka Udiljak Bugarinovski bila je supredsjedateljica (co-chair) Konferencije, a Marija Šimunović članica Upravnog odbora (VICLIS Steering Committee) Konferencije.