Ekonomski fakultet - Zagreb
Novosti

Održan dijalog irskog veleposlanika NJ. E. R. Dowlinga i studenata EFZG

U okviru projekta EU države u objektivu obrazovanja studentima je u rujnu/listopadu predstavljena Irska. Događanje je organizirao Knjižnično-dokumentacijski centar EFZG u suradnji s Veleposlanstvom Irske.

S ciljem predstavljanja specifičnosti Irske i poticanja veće mobilnosti studenata u Knjižnično-dokumentacijskom centru je 4. listopada irski veleposlanik Nj. E. Ruaidhri Dowling održao kratko predavanje, nakon čega je uslijedio razgovor sa studentima Ekonomskog fakulteta – Zagreb. 

Studente i goste pozdravila je dekanica Fakulteta prof. dr. sc. Sanja Sever Mališ.  Zahvalu za sudjelovanje i suradnju u organizaciji događanja izrazila je voditeljica KDC-a i EDC-a  Zrinka Udiljak Bugarinovski, univ. spec. oec. te pozvala studente da posjete prigodnu izložbu pod nazivom „Irska i rođenje Europe“, koja se može posjetiti u Knjižnično-dokumentacijskom centru do 10. listopada 2022. godine.
 

Projekt EU države u objektivu obrazovanja provodi Knjižnično-dokumentacijski centar/Europski dokumentacijski centar u suradnji s veleposlanstvima država Europske unije te uz potporu Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj. Svrha projekta je domaćim i međunarodnim studentima te ostalim članovima akademske zajednice predstaviti sličnosti i različitosti država Europske unije te  na taj način dodatno potaknuti mobilnost studenata. Uz prigodna događanja, u Knjižnično-dokumentacijskom centru organiziraju se i izložbe koje predstavljaju zemlju gosta, a po završetku se postavljaju kao virtualne izložbe (https://eu.izlozbe.net.efzg.hr/).