Ekonomski fakultet - Zagreb
Novosti

Izložba „Kraljevina Švedska“ u okviru projekta „EU države u objektivu obrazovanja“

Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu strateški je orijentiran na internacionalizaciju svojih studijskih programa te je, kroz akreditirane programe, postao središte ekonomskog obrazovanja za studente iz raznih država Europske unije i izvan nje. Sa svrhom da se domaćim i međunarodnim studentima te ostalim članovima akademske zajednice pruži prilika da se educiraju o sličnostima i različitostima država Europske unije nastala je ideja da se pokrene projekt EU države u objektivu obrazovanja. Inicijator projekta je Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, koji u suradnji s veleposlanstvima država članica Europske unije organizira seriju izložbi o kulturnim, obrazovnim, ekonomskim i drugim važnim aspektima koji obilježavaju svaku pojedinu državu. Projekt se provodi uz potporu Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj. Organizaciju izložbi provodi Knjižnično-dokumentacijski centar (KDC) i Europski dokumentacijski centar (EDC-KDC) Ekonomskog fakulteta – Zagreb. Izložbe će se moći posjetiti u prostorima KDC-a i EDC-a, a po završetku fizičkog predstavljanja biti će dostupne putem službenih web-stranica i društvenih mreža organizatora i partnera kao virtualne izložbe.
 

Švedska i svijet bez siromaštva i gladi, zdravlje i blagostanje, kvaliteta obrazovanja, radna ravnopravnost, dostojanstvo rada i ekonomski rast, zaštita klime i života na zemlji, industrija i inovativnost, partnerstvo, održivi gradovi, mir i pravda… - Hej! u Švedskoj, jednorozima i  mnogim drugim zanimljivostima predstavili smo Švedsku izložbom plakata pod nazivom „Kraljevina Švedska“.
 

Izložba je organizirana u suradnji s Veleposlanstvom Švedske i moći će se posjetiti od 7. do 28. 3. 2022. godine u Knjižnično-dokumentacijskom centru / Europskom dokumentacijskom centru

Izložba Švedska