Ekonomski fakultet - Zagreb
Novosti

EUsolis edukacija Mladi i aktivno društvo Europske unije

Održana Edukacija na temu "Mladi i aktivno društvo Europske unije" u okviru projekta EUsolis koji se sufinancira iz Programa Erasmus+, Aktivnosti Jean Monnet

U petak, 24. ožujka 2023. u Knjižnično-dokumentacijskom centru Ekonomskog fakulteta – Zagreb održana je druga edukacija u okviru projekta EUsolis na temu "Mladi i aktivno društvo Europske unije".

Događanju je prisustvovalo 37 srednjoškolskih profesora i knjižničara te stručnjaka iz područja odgoja, obrazovanja i osposobljavanja iz cijele Hrvatske što još jednom potvrđuje velik interes za projekt EUsolis.

Na samom početku, pozdravni je govor održala dekanica Ekonomskog fakulteta Zagreb, izv. prof. dr. sc. Sanja Sever Mališ. Nakon uvoda, izv. prof. dr. sc. Kosjenka Dumančić prodekanica za strateška partnerstva i projekte i koordinatorica projekta EUsolis zahvalila je na lijepom odazivu na edukaciju te je održala predavanje na temu "Institucije Europske unije" gdje je pojasnila uloge europskih institucija i uvriježene zabune vezane za nazive i svrhe institucija.

U nastavku događanja, izv. prof. dr. sc. Maja Klindžić održala je predavanje i predstavila istraživanje na temu "EU identitet, EU skepticizam, EU mobilnost i migracije - stavovi i namjere maturanata", a predavanje na temu "Europska strategija za mlade - hrvatska perspektiva" održala je dr. sc. Ana Rep. Na samom kraju Marija Šimunović, prof., viši knjižničar održala je izlaganje na temu ”Mladi i aktivno društvo Europske unije - izvori podataka i inicijative na EU razini”.

Na kraju edukacije, sa sudionicima su podijeljene informacije o nastavku aktivnosti projekta, a sudionici su pozvani na diseminaciju projekta u svojim školama i knjižnicama. 

Članice projekta EUsolis zahvalne su svim sudionicima na iskazanom interesu i entuzijazmu koji su pokazali za vrijeme trajanja edukacije te se vesele svim budućim zajedničkim aktivnostima i ponovnim susretima, imajući na umu zajednički cilj širenja EU vrijednosti kako bismo svi zajedno postali informirani i aktivni građani EU-a.
 


Galerija fotografija