Ekonomski fakultet - Zagreb
Novosti

Bartosz Marcinkowski iz Veleposlanstva Republike Poljske održao predavanje studentima

Bartosz Marcinkowski, načelnik Političko-ekonomskog odjela Veleposlanstva Republike Poljske održao predavanje studentima

Izložba „Republika Poljska“

 

U okviru projekta EU države u objektivu obrazovanja studentima je u svibnju predstavljena Republika Poljska.

Suradnjom Knjižnično-dokumentacijskog centra/Europskog dokumentacijskog centra i Veleposlanstva Republike Poljske za ovu prigodu organizirano je 12. svibnja predavanje i razgovor sa studentima te informativna izložba o Poljskoj i o studiranju u Poljskoj.

Nakon uvodnog obraćanja dekana prof. dr. sc. Jurice Pavičića predavanje o mogućnostima studiranja u Poljskoj i poljskom gospodarstvu održao je Bartosz Marcinkowski, načelnik Političko-ekonomskog odjela Veleposlanstva Republike Poljske u Hrvatskoj. Nakon predavanja održan je dijalog sa studentima, koji su postavljali pitanja o mogućnostima razmjene u okviru Erasmus programa, kupovnoj moći, inflaciji, prosječnoj plaći u Poljskoj itd.

Za ovu prigodu organizirana je i izložba „Republika Poljska“, koju je moguće posjetiti u Knjižnično-dokumentacijskom centru do 27. svibnja o. g.

 

Galerija fotografija s otvorenja

 

Projekt EU države u objektivu obrazovanja provodi Knjižnično-dokumentacijski centar/Europski dokumentacijski centar u suradnji s veleposlanstvima država Europske unije te uz potporu Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj. Svrha projekta je domaćim i međunarodnim studentima te ostalim članovima akademske zajednice predstaviti sličnosti i različitosti država Europske unije te  na taj način dodatno potaknuti mobilnost studenata. Uz prigodna događanja, u Knjižnično-dokumentacijskom centru organiziraju se i izložbe koje predstavljaju zemlju gosta, a po završetku se postavljaju kao virtualne izložbe (https://eu.izlozbe.net.efzg.hr/).