Ekonomski fakultet - Zagreb
Novosti

Predavanje: JE LI EU JOŠ UVIJEK RELEVANTNA I KAKO EU IZGLEDA U PRAKSI?

 

Europski dokumentacijski centar (EDC-KDC) i izv. prof. dr. sc. Tomislav Globan pozivaju vas na predavanje i razgovor sa studentima:
 
JE LI EU JOŠ UVIJEK RELEVANTNA I KAKO EU IZGLEDA U PRAKSI?

Sa čime se EU uhvatila u koštac zadnjih 5 godina, što nas čeka u narednih 5 te kako izgleda rad unutar Europske komisije/ policy-making svakodnevica na EU razini
 
Filip Tanay,

zamjenik voditelja Jedinice za stratešku, pravnu i međuinstitucionalnu koordinaciju Opće uprave za zapošljavanje, socijalna pitanja i uključivanje pri Europskoj komisiji
 
Mjesto: Europski dokumentacijski centar/Knjižnično-dokumentacijski centar
Vrijeme: ponedjeljak, 27. 5. 2024., od 14.30 do 15. 30 sati
Link za prijavu:  https://forms.gle/AZKgu7fLyyHCW7gi6

 

U ovom predavanju pod nazivom "Je li EU još uvijek relevantna i kako EU izgleda u praksi?" dat će se osvrt na glavne izazove s kojima se Europska unija suočila u posljednjih 5 godina, uključujući klimatske promjene, COVID-19 pandemiju, rat u Ukrajini te ekonomske posljedice koje proizlaze iz tih kriza na EU razini. Također će se raspravljati o onome što se može očekivati u narednih 5 godina na EU razini. Povrh toga, dat će se osvrt na rad Europske komisije i svakodnevicu donošenja odluka na EU razini, s ciljem boljeg razumijevanja kako se oblikuju politike i provode odluke koje utječu na sve nas.

alternatetext
 

Filip Tanay je ekonomist i pragmatični idealist s preko 13 godina iskustva u analizi, provedbi i dizajnu javnih politika. Trenutno radi kao zamjenik voditelja Jedinice za stratešku, pravnu i međuinstitucionalnu koordinaciju Opće uprave za zapošljavanje, socijalna pitanja i uključivanje pri Europskoj komisiji. Prije dolaska u Europsku komisiju radio je kao istraživač za UNDP Hrvatska i kao freelance projektni menadžer na projektima zapošljavanja i socijalne politike u Hrvatskoj. Filip je magistrirao javnu politiku EU-a na University College u Londonu i diplomirao filozofiju, politiku i ekonomiju na Sveučilištu Warwick.