Ekonomski fakultet - Zagreb
Novosti

Održan Swedish Day na Ekonomskom fakultetu - Zagreb

U suradnji sa Ambasadom Švedske u utorak, 29.11.2022. godine održan je Swedish Day na Ekonomskom fakultetu – Zagreb.

Uz pozdravne govore dekanice dr. Sanje Sever Mališ i veleposlanice NJ. E. Diane Helen Madunic ovaj Dan protekao je uz bogati program u kojem je sudjelovalo sedam švedskih kompanija – AstraZeneca, Bjelin, Ericsson Nikola Tesla, Foreo, IKEA, Securitas i SKF.

S predstavnicima Bjeline, Forea, Ericssona N. Tesla i IKEA-e održan je panel kroz koji su studenti mogli saznati više o švedskoj poslovnoj kulturi i načinu rada švedskih kompanija. Nakon panela uslijedila je FIKA – tradicionalna švedska pauza za kavu i kolače tijekom koje je studentima bio omogućen networking sa švedskim kompanijama.

U drugim dijelu studentima je održala predavanje Emma Bäcke iz Vinnova Innovation Agency te im je objasnila na koji način stvoriti sustav u kojem inovacija može uspjeti. Za kraj događanja je švedska studentica Hannah Henriksson s našim studentima podijelila vlastita iskustva studiranja u Švedskoj.
 
Uz događanje su postavljene tri prigodne izložbe:

  • Doba vikinga (ovjekovječene žene, kraljice žene u novim kraljevstvima, vikinške ratnice, čarobnice, domaćice – glava domaćinstva, nevidljivi ljudi i božice - žene u mitologiji)
  • Hej, mi smo Švedska!
  • Ingemar Bergman

Posebnu pažnju studenata privukla je i izložena Formula/bolid u organizaciji švedske kompanije SKF.

Događanju je nazočilo više od 450 studenata Ekonomskog fakulteta – Zagreb.

 

Galerija fotografija