Ekonomski fakultet - Zagreb
Novosti

Veleposlanica NJ. E. Paula Leal da Silva održala je predavanje studentima na temu THE ART OF DIPLOMACY – A PERSONAL EXPERIENCE

U okviru projekta EU države u objektivu obrazovanja u siječnju smo predstavili Portugalsku Republiku.
Uz prigodnu izložbu arhitektonskog fotografa i veleposlanika Canon Europe Fernanda Guerre, u Knjižnično-dokumentacijskom centru/Europskom dokumentacijskom centru je 1. veljače 2023. predavanje o specifičnostima diplomacije i povijesti Portugala održala veleposlanica Nj. E. Paula Leal de Silva.
Nakon uvodnog obraćanja prodekana izv. prof. dr. sc. Zorana Krupke i predavanje veleposlanice uslijedio je dijalog sa studentima koji su iskazali veliki interes za diplomaciju i odnose između Hrvatske i Portugala.
Zahvalu za sudjelovanje i suradnju u organizaciji događanja izrazila je knjižničarka Davorka Jukica, te pozvala studente da posjete prigodnu izložbu pod nazivom „Fernando Guerra: Portugalska arhitektura“. 
 

Galerija fotografija s otvorenja
 

Projekt EU države u objektivu obrazovanja provodi Knjižnično-dokumentacijski centar/Europski dokumentacijski centar u suradnji s veleposlanstvima država Europske unije te uz potporu Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj. Svrha projekta je domaćim i međunarodnim studentima te ostalim članovima akademske zajednice predstaviti sličnosti i različitosti država Europske unije te  na taj način dodatno potaknuti mobilnost studenata. Uz prigodna događanja, u Knjižnično-dokumentacijskom centru organiziraju se i izložbe koje predstavljaju zemlju gosta, a po završetku se postavljaju kao virtualne izložbe (https://eu.izlozbe.net.efzg.hr/).