Ekonomski fakultet - Zagreb
Novosti

Ana Uglešić i Zvonimir Anić održali predavanje „EDucationUSA u gostima – visoko obrazovanje i prilike za boravak u SAD-u“

U organizaciji Knjižnično-dokumentacijskog centra Ekonomskog fakulteta – Zagreb i Instituta za razvoj obrazovanja (IRO), u ponedjeljak, 8. 5. 2023. u Knjižnično-dokumentacijskom centru su voditeljica obrazovnog savjetovanja IRO-a Ana Uglešić i koordinator projekata Zvonimir Anić održali predavanje na temu „EDucationUSA u gostima – visoko obrazovanje i prilike za boravak u SAD-u“.

Na samom početku pozdravni govor je održao prodekan za kvalitetu i internacionalizaciju prof. dr. sc. Zoran Krupka, koji se ovom prilikom osvrnuo na važnost akreditacija za naš Fakultet, uključujući i prestižnu američku akreditaciju AACSB.

Ana Uglešić predstavila je usluge IRO-a, objasnila sustav, karakteristike, financiranje i raznolikost američkog visokog obrazovanja, prezentirala obrazovne programe iz područja ekonomije i poslovnog upravljanja, osvrnula se na brojke hrvatskih studenata koji studiraju u inozemstvu, detaljno je objasnila što je potrebno u administrativnom smislu i koje su mogućnosti stipendiranja za kraći ili duži boravak u SAD-u za vrijeme studija. Istaknula je i dodatne mogućnosti za kraći boravak u SAD-u putem programa kao što su npr. Work & Travel koje provodi nekoliko agencija u Hrvatskoj.

Zvonimir Anić ispričao je zašto se odlučio za stipendiju Fulbright Foreign Student, što je važno kod prijave za ovu stipendiju i kakva su bila njegova iskustva boravka u SAD-u za to vrijeme.

Događanju su posjetila 83 gosta, pretežno studenti našeg Fakulteta, ali i studenti Filozofskog fakulteta, Fakulteta političkih znanosti i Pravnog fakulteta u Zagrebu.

 

Galerija fotografija