Ekonomski fakultet - Zagreb
Novosti

Splitski Ekonomski fakultet pridružio se projektu Digitalne knjižnice EFZG

Digitalna knjižnica EFZG projekt je Knjižnično-dokumentacijskog centra Fakulteta i sastavni je dio knjižničnih usluga. Sadržajno, Digitalna knjižnica je knjižnica online zbirki digitalnih objekata (knjige, članci…), stvorena sa svrhom da se studentima i zaposlenicima našeg Fakulteta i suradničkih knjižnica pruži pouzdan, dugoročan pristup upravljanim digitalnim resursima uključenih institucija.

Osim korisnika EFZG-a, korisnost ovakvog proizvoda prepoznata je i od drugih srodnih institucija, pa su u proteklih godinu dana sklopljeni ugovori o korištenju Digitalne knjižnice s Fakultetom organizacije i informatike - Varaždin, Ekonomskim fakultetom Sveučilišta u Rijeci, Fakultetom za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu – Opatija, Sveučilištem Jurja Dobrile u Puli, Fakultet ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ i Ekonomskim fakultetom Sveučilišta u Splitu. Knjižnice ovih institucija uključile su se u projekt kao suradničke knjižnice koje pohranjuju e-izdanja svojih institucija u zasebne zbirke, a sadržaji su dostupni studentima i zaposlenicima uključenih institucija kroz zasebne zbirke fakulteta i/ili pretraživanjem svih objekata bez obzira o kojoj instituciji se radi. Digitalna knjižnica dostupna je na adresi: https://ebook.efzg.hr, a može joj se pristupiti isključivo putem pristupnih podataka.

Danas Digitalna knjižnica sadrži 1.061 objekt, a u prošloj godini koristilo ju je 9.958 korisnika, bilo je 20.465 sesija, dok je stranica pregledana 138.561 puta.

Suradnjom EFST tima (Izv. prof. dr. sc. Maja Ćukušić,  prodekanica, Ivana Gizdić, dipl. prof., voditeljica knjižnice, Željko Katavić, bacc., pomoćni knjižničar EFST i Ante Denić, voditelj IT službe) i našeg tima (Filip Pšenica, knjižničar, Krešimir Kežman, IT i Zrinka Udiljak Bugarinovski, univ. spec. oec., voditeljica knjižnice), na Ekonomskom fakultetu u Splitu je u ponedjeljak, 21. ožujka  održana prezentacija, te su obavljene instalacija i edukacija Digitalne knjižnice. Time se knjižnica EFST-a pridružila zajednici suradničkih knjižnica koje koriste Digitalnu knjižnicu EFZG-a.