Ekonomski fakultet - Zagreb
Novosti

Organize your talk 2019. - 7. studentsko natjecanje u prezentacijama na engleskom jeziku i 1. studentsko natjecanje u prezentacijama na njemačkom jeziku

Organize your talk 2019. - 7. studentsko natjecanje u prezentacijama na engleskom jeziku i 1. studentsko natjecanje u prezentacijama na njemačkom jeziku
 
Organizatori:         Katedra za pravo Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u partnerstvu s Predstavništvom Europske komisije u Hrvatskoj i Europskim dokumentacijskim centrom Knjižnično dokumentacijskog centra (EDC-KDC) 
 
Mjesto održavanja:         Ekonomski fakultet, DV - 3 (natjecanje na engleskom jeziku) i DV - 7 (natjecanje na njemačkom jeziku)
 
Vrijeme održavanja:        Subota, 17. svibnja 2019. godine od 10:00-15:00


Katedra za poslovne strane jezike Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u partnerstvu s Predstavništvom Europske komisije u Hrvatskoj i Europskim dokumentacijskim centrom Knjižnično dokumentacijskog centra (EDC-KDC) Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu organizira 7. studentsko natjecanje u prezentacijama na engleskom jeziku i 1. na njemačkom jeziku Organize Your Talk, koje će se održati  17. svibnja 2019. u 10 sati u dvorani 3 (natjecanje na engleskom) i u 12 sati u dvorani 7 (natjecanje na njemačkom) na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.
Ove godine u natjecanju ukupno sudjeluje petnaestak timova sastavljenih od četiri do pet studenata 1. godine studija Poslovne ekonomije i Ekonomije, a zadatak im je na engleskom ili na njemačkom jeziku prezentirati neku temu iz područja ekonomije. Cilj natjecanja je vježbanje komunikacijskih vještina prezentiranja na engleskom ili njemačkom jeziku, ključnih u današnjem poslovnom svijetu.
Prilikom prezentiranja studenti će pokazati u kojoj mjeri kompetentno rabe stručnu terminologiju i prikladne fraze, a važne će biti i snaga i uvjerljivost izražavanja. Studenti će također trebati demonstrirati koliko su temeljito istražili odabranu temu, koristeći razne izvore. Ove godine imat će zadatak svoje teme obraditi u kontekstu Europske unije, izazova pred kojima se ona nalazi i njezinih politika. U tome će im pomoći i edukacija o citiranju izvora i korištenju EU izvora podataka koju su, zajedno s većinom studenata prve godine, pohađali u tijeku priprema, a u organizaciji EDC-KDC.
Žiri, sastavljen od predstavnika Predstavništva Europske komisije u RH, tvrtki sponzora, predstavnika partnerskog sveučilišta Glasgow Caledonian University te profesora i predstavnika studenata s Ekonomskog fakulteta odabrat će najbolje timove i dodijeliti prigodne nagrade.
Tri najbolja tima bit će nagrađena posjetom institucijama EU u Bruxellesu, u organizaciji Predstavništva Europske komisije u RH, a druge vrijedne nagrade osigurali su naši ostali partneri: EFZG, EY, Kraš, Hrvatska turistička zajednica, Goethe-Institut Kroatien, Švicarsko veleposlanstvo, Adecco Hrvatska i Kaufland Hrvatska. Neki od naših partnera će za studente organizirati i vođene posjete svojim tvrtkama.