Ekonomski fakultet - Zagreb
Novosti

Održana konferencija "Combating Corruption and Ensuring Competitive Market in Croatia"

U organizaciji Ekonomskog fakulteta - Zagreb i OECD-a u prepunom Knjižnično-dokumentacijskom centru održana je 16. travnja 2024. godine konferencija "Combating Corruption and Ensuring Competitive Market in Croatia".

Pozdravni govor održala je prodekanica izv. prof. dr. sc. Kosjenka Dumančić. Nakon uvodnog predavanja koje je održao dr. sc. Henrik Bosshammer, Project Manager, South East Europe Division, OECD uslijedio je panel u kojem su, osim Henrika Basshammera, sudjelovali mr. sc. Branimira Kovačević, zamjenica predsjednice Vijeća Agencije za tržišno natjecanje i dipl. iur. Mladen Bručić-Matić, ravnatelj Uprave za europske poslove, međunarodnu i pravosudnu suradnju i sprječavanje korupcije. Panel je moderirala dr. sc. Ana Andabaka, Katedra za makroekonomiju i gospodarski razvoj, Ekonomski fakultet - Zagreb.

Henrik Bosshammer iz Uprave za globalne odnose i suradnju OECD-a predstavio je dosadašnje rezultate projekta „Fair Market Conditions for Competitiveness“ za Republiku Hrvatsku istaknuvši postignuća, izazove i preporuke u područjima  suzbijanje korupcije, tržišnog natjecanja i javnih poduzeća. Mladen Bručić-Matic osvrnuo se na aktivnosti Ministarstava u području suzbijanja korupcije, te istaknuo nedavno doneseni Zakon o lobiranju koji će na snagu stupiti 1. listopada 2024. Branimira Kovačević je predstavila ulogu AZTN-a u provedbi pravila o tržišnom natjecanju, uz primjer iz prakse u kojem je Agencija otkrila i sankcionirala zabranjeni sporazum u postupku javne nabave (bid rigging).

 

Galerija fotografija