Ekonomski fakultet - Zagreb
Novosti

Cambridge University Press – besplatna objava znanstvenih radova hrvatskih autora u otvorenom pristupu

Cambridge university press
Podsjećamo da je u okviru pretplate na časopise Cambridge University Press u 2020. godini sklopljen Read & Publish ugovor koji omogućava hrvatskoj akademskoj i znanstvenoj zajednici uključenoj u ovu pretplatu objavljivanje neograničenog broja radova u otvorenom pristupu bez dodatnih troškova objave (APC – Article Processing Charge).
 
Ova mogućnost odnosi se na sve hrvatske znanstvenike, odnosno autore za korespondenciju kojima su matične ustanove uključene u pretplatu na Cambridge University Press – sastavnice hrvatskih javnih sveučilišta, hrvatski klinički bolnički centri, hrvatski javni znanstveni instituti te Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti.
 
Objava radova moguća je u časopisima u otvorenom pristupu te pretplaćenim hibridnim časopisima koji dopuštaju mogućnost objave članaka i u otvorenom pristupu.

Popis časopisa u kojima je moguće objaviti rad u otvorenom pristupu
 
Radovi predani od strane autora za korespondenciju ispunjavaju uvjete za objavu u otvorenom pristupu prema ovom sporazumu na dan kad je članak prihvaćen za objavu, u razdoblju od 1. siječnja 2020. do 31. prosinca 2020. godine.
 
Detaljne upute procesa objave radova u otvorenom pristupu za autore i kontakt osobe na pojedinim ustanovama preuzmite OVDJE.
 
Za sva dodatna pitanja, obratite se na baze@nsk.hr ili na 01 6164 172.    

E-izvori