Ekonomski fakultet - Zagreb
Novosti

8. Šoljanova konferencija o pravu i politici tržišnog natjecanja, Dubrovnik, 25.-27. svibnja 2023.

8. Šoljanova konferencija o pravu i politici tržišnog natjecanja na temu "Goals of Competition Law and the Changing World" održat će se u Dubrovniku od 25. do 27. svibnja 2023.

Konferenciju organiziraju Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu i EDC-KDC EFZG, Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja te Hrvatsko društvo za pravo i politiku tržišnog natjecanja.

Konferencija se održava u spomen na profesora Vedrana Šoljana (1962-2008), jednog od začetnika prava tržišnog natjecanja u Hrvatskoj, koji je važan znanstveni doprinos dao svojom knjigom o zlouporabi vladajućeg položaja. Ova konferencija predstavlja platformu za raspravu o razvoju tržišnog natjecanja na razini Europske unije i država članica, s posebnim fokusom na države srednje i istočne, te jugoistočne Europe. 

Ove godine keynote predavanje na temu "Antitrust goals" održat će profesor Spencer W. Waller s Loyola University Chicago, a govornici na konferenciji dolaze sa Suda Europske unije, iz Europske komisije, nacionalnih tijela za zaštitu tržišnog natjecanja, odvjetničkih društava, te sa sveučilišta iz Hrvatske i inozemstva. Paneli ove godine obrađuju teme kao što su privatna provedba prava tržišnog natjecanja, sudski nazor odluka tijela za zaštitu tržišnog natjecanja, primjena čl. 102. Ugovora o funkcioniranju Europske unije, te institucionalna otpornost tijela za zaštitu tržišnog natjecanja. U okviru konferencije održava se i niz praktičnih compliance radionica.

Više informacija dostupno je na pptn.net.efzg.hr
 
alternatetext