Ekonomski fakultet - Zagreb
Natječaj za Program za profesionalno usavršavanje nastavnika na američkim sveučilištima

Natječaj za Program za profesionalno usavršavanje nastavnika na američkim sveučilištima

Institut za razvoj obrazovanja, u suradnji s Veleposlanstvom Sjedinjenih Američkih Država u Zagrebu raspisao je natječaj za program akademske mobilnosti pod nazivom Junior Faculty Development Program (JFDP).
Program JFDP pruža nastavnicima hrvatskih visokih učilišta mogućnost dobivanja stipendije za profesionalno usavršavanje na prestižnim američkim sveučilištima.
Program JFDP u Hrvatskoj administrira Institut za razvoj obrazovanja (u ime American Councils for International Education), u suradnji s Veleposlanstvom SAD-a u Zagrebu.

Junior Faculty Development Program je program američke vlade namijenjen nastavnicima iz područja društvenih i humanističkih znanosti koji predaju najmanje dvije godine na hrvatskim visokim učilištima.

Temeljem programa JFDP nastavnici mogu provesti jedan semestar (do 5 mjeseci) na sveučilištima u SAD-u s ciljem unapređenja svojih predavačkih vještina, profesionalnog umrežavanja s američkim kolegama i stručnog usavršavanja u područjima koja predaju na hrvatskim visokim učilištima.

Stipendija JFDP pokriva sve troškove usavršavanja u SAD-u: putovanje, školarine, stanovanje, nabavka stručne literature, prisustvovanje stručnim konferencijama, itd.

Novi natječaj je objavljen na internetskom portalu o stipendijama, gdje se mogu pronaći prijavni obrasci i dodatne informacije o programu i uvjetima natječaja.

Ispunjeni prijavni obrasci i ostali prijavni materijali moraju biti dostavljeni najkasnije do 20. lipnja 2011. do 17 sati na adresu:
Institut za razvoj obrazovanja
Preradovićeva 33/I
10000 Zagreb

Kontakt za dodatne informacije:
Sandra Dobrić
Institut za razvoj obrazovanja
tel. 01 4555 150
e-mail: sdobric@iro.hr

Od 2005. godine, više od 30 nastavnika iz Hrvatske sudjelovalo je u programu JFDP te boravilo na prestižnim sveučilištima poput University of California at Berkeley, Columbia University, Georgetown University, George Washington University, Pennyslvania State University i Rutgers University.