Ekonomski fakultet - Zagreb
Europski Forum Alpbach - stipendije, seminari

Europski Forum Alpbach - stipendije, seminari

Europski Forum Alpbach osnovan je 1945. godine s idejom pomirdbe Europe. Svake godine otada pod krovnom temom Foruma održavaju se seminari i simpoziji na kojima se raspravlja o gorućim temama u domeni europske i međunarodne politike, prava, gospodarstva, financijskog tržišta, zdravstva, visokog obrazovanja i tehnologije. Službeni program upotpunjuje se zabavanim i izazovnim socijalnim i kulturnim programom.

Forum okuplja više od 5000 sudionika tijekom 17 dana iz različitih područja djelatnosti: stručnjaka i znanstvenika, diplomanata te 700 mladih stipendista iz cijelog svijeta,  Svi sudionici okupljaju se u Alpbachu, malom selu u Alpama koje svakog ljeta živi u duhu aktualnih ideja.

Osobe u dobi između 18 i 30 godina mogu se prijaviti za stipendiju. Prijave za stipendije Europskog Foruma Alpbach, najuglednije austrijske konferencije, otvorene su do 31. ožujka 2016. godine. 

Moguce je prijaviti se za razlicite dijelove programa Europskog Foruma Alpbach: tjedan seminara, ljetne skole, simpozije i druge sadrzaje, koji imaju razlicite datume i vrijeme odrzavanja. Rok prijave je 31.3. 2016.

Vise informacija o prijavama možete pronaći ovdje.

Više o programu i sadržajima ovogodišnjeg Foruma pod krovnom temom 'New Enlightenment' može se pronaći ovdje.