Ekonomski fakultet - Zagreb
Natječaj za razmjenu nastavnog osoblja u akademsku razmjenu u 2012. godini

Natječaj za razmjenu nastavnog osoblja u akademsku razmjenu u 2012. godini

Na temelju bilateralnih sveučilišnih sporazuma Sveučilište u Zagrebu raspisuje
 
Natječaj za akademsku razmjenu u 2012. g.
 
na sljedećim sveučilištima (ukupne razmjenske kvote):
  • Sveučilište u Beču (Austrija), www.univie.ac.at – kvota će biti objavljena naknadno
  • Sveučilište u Solunu (Grčka), www.auth.gr – 40 dana
  • Sveučilište u Padovi (Italija), www.unipd.it – do 2 osobe po tjedan dana
  • Sveučilište u Pečuhu (Mađarska), www.pte.hu – 20 dana
  • Sveučilište Johannes Gutenberg u Mainzu (Njemačka), www.uni-mainz.de – do 2 osobe
  • Jagiellonsko sveučilište u Krakovu (Poljska), www.uj.edu.pl – isključene medicinske znanosti, 35 dana
  • Comenius sveučilište u Bratislavi (Slovačka), www.uniba.sk – kvota će biti objavljena naknadno.
 
Rok za prijavu je 16. siječnja 2012.
 
Za razmjenu se mogu prijaviti:
  • osobe zaposlene temeljem ugovora o radu na Sveučilištu i na sastavnicama u zvanjima: znanstveno-nastavno, umjetničko-nastavno, znanstveno, nastavno, suradničko zvanje asistenta ili višeg asistenta (sve obuhvaćeno pojmom znanstveno-nastavno osoblje),
  • znanstveni novaci zaposleni temeljem ugovora o radu na Sveučilištu i na sastavnicama.
 
Financijska potpora
Kandidatima odabranim za razmjenu partnerska sveučilišta će osigurati smještaj i dnevnice. U skladu s Odlukom Senata od 6. travnja 2004. putne troškove profesora i znanstvenika Sveučilišta u Zagrebu u razmjeni u okviru bilateralnih sporazuma snose matični fakulteti (po principu financijske supsidijarnosti). U slučaju Sveučilišta u Pečuhu, partnersko sveučilište osigurava smještaj a dnevnice i troškova puta pokriva matična sastavnica.
Kandidati odabrani za akademsku razmjenu dužni su posjedovati putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od nesreće za vrijeme mobilnosti. Za razdoblje koje će provesti u inozemstvu odabrani kandidati sami ugovaraju policu osiguranja ili su osigurani preko posebne police osiguranja fakulteta/akademija.
 
Prijava kandidata se sastoji od sljedećih dokumenata:
  • radnog programa (u privitku Natječaja)
  • kraćeg opisa plana posjeta (dosadašnja suradnja, cilj posjeta, predviđeni rezultati itd.) – nema predloška, kandidat sastavlja sam
  • pozivnog pismo s ciljnog sveučilišta ili prepisku iz koje je razvidno da je kandidat dogovorio posjet (nije obavezno, ali se preporuča).
 
Kandidati su dužni u radnom programu, uz ciljno sveučilište, navesti i fakultet/odsjek/institut koji žele posjetiti, ime i kontakt (potencijalnog) akademskog partnera i cilj posjeta.
 
 
Način prijave
Kandidati svoju prijavu dostavljaju Uredu za međunarodnu suradnju Ekonomskog fakulteta. Prednost će imati kandidati koji se prijavljuju za mobilnost u svrhu održavanja nastave.
Ekonomski fakultet vrši rangiranje prijavljenih kandidata i svoje prijedloge (rang-listu) šalje Uredu za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu.
 
Trajanje mobilnosti
Savjetuju se kandidati da prije prijave kontaktiraju (potencijalnog) akademskog partnera i dogovore posjet te da prijavljuju do 5 radnih dana
 
Kriteriji konačnog odabira na Sveučilištu:
U slučaju da je broj nominiranih kandidata veći od razmjenske kvote, Odbor za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu izvršit će odabir po sljedećim kriterijima te napraviti listu čekanja:
  - kvaliteta predloženoga radnog programa
  - strateški ciljevi razvoja Sveučilišta
  - poticanje raznovrsnosti područja iz kojih dolaze kandidati 
  - dosadašnji broj ostvarenih mobilnosti.
Prednost pri odabiru imat će prijave koje se odnose na održavanje nastave na stranom sveučilištu te prijave kandidata koji u zadnje dvije godine nisu bili na razmjeni temeljem bilateralnih sveučilišnih sporazuma ili u okviru programa Erasmus.
 
Rezultati natječaja bit će objavljeni na mrežnim stranicama Ureda za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu (https://international.unizg.hr/) 15 dana po završetku natječaja stoga se kandidati savjetuju da svoj odlazak na partnersko sveučilište planiraju od sredine veljače nadalje.
Nakon odabira Sveučilište u Zagrebu nominira odabrane kandidate partnerskom sveučilištu te traži prihvat nominiranih kandidata. Za sveučilišta za koja nisu objavljene razmjenske kvote sastavit će se samo rang-lista te naknadno odrediti broj kandidata koji će biti nominirani partnerskom sveučilištu.
 
Kontakt
Za dodatne informacije obratiti se Renati Hranjec (Ured za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu, tel. 4698 102, renata.hranjec@unizg.hr). 
 
Hodogram:
  1. Kandidati svoju prijavu dostavljaju matičnom fakultetu/akademiji (ured za međunarodnu suradnju)
  2. Sastavnice šalju prijedloge/rang-listu prijava za navedeno sveučilište Uredu za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu do 20. siječnja 2012.
  3. Odbor za međunarodnu suradnju Sveučilišta vrši odabir kandidata i sastavlja liste čekanja
  4. Objava rezultata na stranicama Ureda za međunarodnu suradnju Sveučilišta, https://international.unizg.hr/
  5. Sveučilište u Zagrebu nominira odabrane kandidate partnerskom sveučilištu 
  6. Obavijest kandidatima i njihovim sastavnicama o odluci partnerskog sveučilišta.
 
Privitak:
  - Radni program za 2012. godinu