Ekonomski fakultet - Zagreb
Natječaj za CEEPUS stipendije za studente za ljetni semestar 2019./2020 – rok za prijavu: 30.09.2019.

Natječaj za CEEPUS stipendije za studente za ljetni semestar 2019./2020 – rok za prijavu: 30.09.2019.

Natječaj za CEEPUS stipendije za studente za ljetni semestar 2019./2020 – rok za prijavu: 30.09.2019.


CENTRAL EUROPEAN EXCHANGE PROGRAMME 
FOR UNIVERSITY STUDIES 
 
CEEPUS III PROGRAM
AKADEMSKA RAZMJENA STUDENATA
 
Natječaj za studente za akademsku godinu 2019./2020. 
(za ljetni semestar)
 


U okviru CEEPUS III programa u ljetnom semestru ak. godine 2019./2020. raspisuju se stipendije za 1 semestar (4 mjeseca) i kratki boravak (1 mjesec) unutar sljedećih mreža:
 
  1. MREŽA AMADEUS: CIII-AT-0068-15-1920
Koordinator mreže: WU - Vienna University of Economics and Business.
  1. MREŽA EDUCATION WITHOUT FRONTIERS:  CIII-AT-0050-15-1920
Koordinator mreže: FH Studiengänge Burgenland, Eisenstadt (University of Applied Sciences Burgenland, International Business Relations).
  1. MREŽA International CEEPUS Network of Administration, Economics and Organizational Sciences: CIII-SI-0215-13-1920
Koordinator mreže: University of Ljubljana, Faculty of Public Administration (Fakulteta za upravo).
  1. MREŽA CESEENet - Central, East and South-East European PhD Network in Management and Economics: CIII-AT-1301-02-1920
Koordinator mreže: University of Vienna, Faculty of Business, Economics and Statistics
(samo za polaznike doktorskih studija EFZG).


TKO SE MOŽE PRIJAVITI?
 
Uvjeti koje student mora zadovoljavati su sljedeći:
 
  • Studenti koji su završili najmanje 4 semestra smjera Poslovna ekonomija i Ekonomija (redovni i izvanredni studenti) i polaznici doktorskih studija.
  • Državljanstvo jedne od zemalja članica CEEPUS-a (https://www.ceepus.info/).
 
 
GDJE SE STIPENDIJA MOŽE DOBITI?
 
  1. U okviru CEEPUS mreže Amadeus studenti Ekonomskog fakulteta - Zagreb mogu se prijaviti za boravak u trajanju od jednog semestra (4 mjeseca) i za kratki boravak (1mjesec) na sljedećim fakultetima:
     
Prihvatna institucija Broj mjeseci Broj studenata
WU- Vienna University of Economics and Business* 12 3
University of Economics, Prague 4 1
Cracow University of Economics, Faculty of Economics and International Relations** 1 1
 
* Studenti mogu odabrati samo kolegije koji su dio preddiplomskog sveučilišnog studija na WU Beč.
** Za ovu se vrstu mobilnosti prijavljuju studenti koji žele ostvariti mobilnost u svrhu istraživanja za završni rad/disertaciju. Minimalno trajanje ove vrste mobilnosti jest jedan mjesec.
 
 
 
  1. U okviru CEEPUS mreže Education Without Frontiers studenti Ekonomskog fakulteta - Zagreb mogu se prijaviti za boravak u trajanju od jednog semestra (4 mjeseca) na sljedećim fakultetima:
     
Prihvatna institucija Broj mjeseci Broj studenata
FH-Studiengänge Burgenland, Eisenstadt (University of Applied Sciences Burgenland, International Business Relations) 8 2
 
 
  1. U okviru CEEPUS mreže International CEEPUS Network of Administration, Economics and Organizational Sciences studenti Ekonomskog fakulteta - Zagreb mogu se prijaviti za boravak u trajanju od jednog semestra (4 mjeseca) i za kratki boravak (1 mjesec) na Faculty of Public Administration (Fakulteta za upravo). Kako nije riječ o Ekonomskom fakultetu skreće se pozornost studentima da prije odluke o prijavi dobro razmotre popis kolegija koji stoji na raspolaganju studentima na razmjeni, a koji su objavljeni na:
https://www.fu.uni-lj.si/en/international-relations/exchange-programs/courses-in-english/. Broj mjeseci/broj studenata nije fiksno određen nego će to biti predmet naknadnog dogovora između prihvatne institucije (Fakulteta za upravo Ljubljana) i EFZG.
 
 
  1. Mreža CESEENet - Central, East and South-East European PhD Network in Management and Economics, CIII-AT-1301-02-1920, namijenjena je isključivo studentima doktorskih studija Ekonomskog fakulteta – Zagreb, koji se mogu prijaviti za boravak u trajanju od jednog semestra (4 mjeseca) ili za kratke boravke (1-3 mjeseca). Prije prijave doktorski studenti trebaju kontaktirati voditelje (tajnike) svojih studija koji će im pružiti dodatne informacije koje se tiču kompatibilnosti ponuđene razmjene sa režimom doktorskog studija a EFZG.
 


NAČIN PRIJAVE:

1.    Zainteresirani studenti sami popunjavaju elektronski obrazac za prijavu i to na sljedeći način:
 
  • Studenti trebaju posjetiti web stranicu CEEPUS-a: https://ceepus.info/login/login.aspx, i birati opciju Click here to register.
  • Popuniti elektronsku prijavu na "Create New Mobility", kod rubrike Awarded mobility type izaberite 'Student'.
 
2.    Dostaviti u Ured za međunarodnu suradnju (gđa. Irena Šimek Klarić, mag.oec.       email: outgoing.mobility@efzg.hr) dvorana 27, prizemlje - istok sljedeće dokumente:
 
  • isprintanu kopiju elektronske prijave;
  • životopis na engleskom jeziku;
  • ovjereni prijepis ocjena na hrvatskom jeziku;
  • potvrdu o upisanoj godini i vrsti studija (redoviti ili izvanredni studij) na hrvatskom jeziku (ukoliko studenti nemaju potvrdu do trenutka prijave, istu su obvezni donijeti na intervju!);
  • motivacijsko pismo na engleskom jeziku;
  • preporuku dva profesora na engleskom jeziku;
  • prijedlog kolegija koje student želi slušati na odabranom fakultetu (odabrati iz programa studija na engleskom jeziku ili originalnog studijskog programa) te
  • potvrde o razini poznavanja stranih jezika (izdaje Katedra za poslovne strane jezike EFZG (vidjeti postupak na webu Katedre za poslovne strane jezike) ili škole stranih jezika – na engleskom jeziku). Potrebno je priložiti potvrde  za sve jezike koji su navedeni u CV-u.
 
U okviru ovog natječaja studenti se mogu prijaviti za stipendiju samo na JEDNOM fakultetu. Ako se prijave na više njih, koordinator će automatski odbiti druge prijave.
 


ROK ZA PRIJAVU:
 
Prijave se primaju do 30. rujna 2019. do 15.00 sati. Nepotpune prijave i prijave pristigle nakon navedenog roka neće se razmatrati.
  


OSOBNI INTERVJU:
 
Svi kandidati će biti pozvani na osobni intervju. Intervjui će se održati u tjednu od 14. do 18. listopada 2019. god. na EFZG-u, a o točnom datumu održavanja intervjua kandidati će biti pravovremeno obaviješteni putem e-maila koji su ostavili za kontakt. Prisustvovanje intervjuu obavezni je dio selekcijskog procesa.
 
 
KRITERIJI ZA IZBOR KANDIDATA:

Kriteriji za evaluaciju kandidata su propisani od strane CEEPUS programa i obuhvaćaju: godinu studija, prosjek ocjena, poznavanje stranih jezika, stupanj motivacije, preporuke profesora, izvanstudijske aktivnosti, osobni intervju i ranije boravke na stipendijama.
Postupak odabira i nominacije studenata EFZG provodi Koordinator CEEPUS programa na EFZG u suradnji s Uredom za međunarodnu suradnju.
 
Temeljen propisanih kriterija sastavljaju se rang liste za svaku instituciju domaćina (Host PPU), i objavljene liste prolaze standardan proces verifikacije (Home PPU, Home NCO, Host NCO, Host PPU).
 
 
OBJAVA REZULTATA NATJEČAJA:
 
Studenti će obavijest o rezultatima natječaja dobiti e-mailom najkasnije do 31. listopada 2019.
 
 
 
OSTALE INFORMACIJE:
 
Sve druge dodatne informacije zainteresirani studenti mogu dobiti u Uredu za međunarodnu suradnju, kod koordinatora CEEPUS programa EFZG-a ili na CEEPUS FAQ.

  
Prof. dr. sc. Darko Prebežac
Koordinator CEEPUS programa na EFZG