Ekonomski fakultet - Zagreb
Novosti

Održana TRIBINA o aktualnostima u pravu i politici tržišnog natjecanja „Ekonomska analiza učinaka provedbe pravila o zaštiti tržišnog natjecanja"

U okviru serije tribina o aktualnostima u pravu i politici tržišnog natjecanja, koja je pokrenuta na EFZG-u u travnju prošle godine, održana je 12. veljače 2019. četvrta tribina po redu, i to na temu ex post ekonomske analize učinaka provedbe pravila o zaštiti tržišnog natjecanja. Ovakvu analizu provode regulatori tržišnog natjecanja iz nekoliko država (primjerice, SAD-a, Velike Britanije, Nizozemske), i to najčešće na temelju svojih odluka o odobravanju koncentracija poduzetnika (spajanja, preuzimanja) ili pak odluka o kartelima. Panelisti su bili docenti s Ekonomskog fakulteta Vladimir Arčabić, Marko Družić i Velibor Mačkić te Dejan Garić, ekonomist iz Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja. Moderator tribine je bila Jasminka Pecotić Kaufman, s Katedre za pravo.

Organizatori: Ekonomski fakultet – Katedra za pravo
U suradnji s: Hrvatskim društvom za pravo i politiku tržišnog natjecanja (HDPPTN), Europskim dokumentacijskim centrom EFZG, Europskim dokumentacijskim centrom PFZG i Agencijom za zaštitu tržišnog natjecanja.

Više informacija