Ekonomski fakultet - Zagreb
Novosti

Veleposlanica NJ. E. Jūratė Raguckienė i prva tajnica Giedrė Šidagytė-Gudaitienė predstavile Republiku Litvu studentima Ekonomskog fakulteta - Zagreb Izložba „Republika Litva“

PROJEKT „EU DRŽAVE U OBJEKTIVU OBRAZOVANJA“

Veleposlanica NJ. E. Jūratė Raguckienė i prva tajnica Giedrė Šidagytė-Gudaitienė predstavile Republiku Litvu studentima Ekonomskog fakulteta - Zagreb

Izložba „Republika Litva“

 

U okviru projekta EU države u objektivu obrazovanja studentima je u listopadu predstavljena Republika Litva.
 

S ciljem predstavljanja specifičnosti Republike Litve i poticanja veće mobilnosti studenata u Knjižnično-dokumentacijskom centru je 27. listopada održano predavanje i razgovor sa studentima u suradnji Knjižnično-dokumentacijskog centra/Europskog dokumentacijskog centra i Veleposlanstva Republike Litve.
 

Studente su pozdravile dekanica Fakulteta dr. Sanja Sever Mališ i veleposlanica NJ. E. Jūratė Raguckienė, a predavanje na temu „Open to take global challenges, co-ocreate and growth together“ održala je prva tajnica Veleposlanstva gđa. Giedrė Šidagytė-Gudaitienė. Prodekanica dr. Kosjenka Dumančić informirala je studente o suradnji našeg Fakulteta i Vilnius University. Zahvalu za sudjelovanje i suradnju u organizaciji događanja izrazila je voditeljica KDC-a i EDC-a  Zrinka Udiljak Bugarinovski, te pozvala studente da posjete prigodnu izložbu pod nazivom „Republika Litva“, koja se može posjetiti u Knjižnično-dokumentacijskom centru do 18. studenog 2022. godine.

Projekt EU države u objektivu obrazovanja provodi Knjižnično-dokumentacijski centar/Europski dokumentacijski centar u suradnji s veleposlanstvima država Europske unije te uz potporu Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj. Svrha projekta je domaćim i međunarodnim studentima te ostalim članovima akademske zajednice predstaviti sličnosti i različitosti država Europske unije te  na taj način dodatno potaknuti mobilnost studenata. Uz prigodna događanja, u Knjižnično-dokumentacijskom centru organiziraju se i izložbe koje predstavljaju zemlju gosta, a po završetku se postavljaju kao virtualne izložbe (https://eu.izlozbe.net.efzg.hr/).