Ekonomski fakultet - Zagreb
Novosti

Održano studentsko natjecanje 7. Organize Your Talk 2019.

7. Organize Your Talk 2019. – 7. studentsko natjecanje u prezentacijama na engleskom jeziku i 1. studentsko natjecanje u prezentacijama na njemačkom jeziku

Organizatori: Katedra za pravo Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u partnerstvu s Predstavništvom Europske komisije u Hrvatskoj i Europskim dokumentacijskim centrom Knjižnično-dokumentacijskog centra (EDC-KDC)

Mjesto održavanja: Ekonomski fakultet, DV - 3 (natjecanje na engleskom jeziku) i DV - 7 (natjecanje na njemačkom jeziku)
 
Vrijeme održavanja:  Petak, 17. svibnja 2019. godine

U petak 17. svibnja 2019. na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu održano je 7. natjecanje u vještinama prezentiranja na engleskome jeziku i 1. na njemačkome jeziku za studente 1. godine studija Poslovne ekonomije i ekonomije - Organize Your Talk 2019. Organizatori su bili Katedra za poslovne strane jezike EFZG-a, Predstavništvo Europske komisije u RH i Europski dokumentacijski centar pri Knjižnično dokumentacijskom centru EFZG-a.
 
Studenti su i ove godine pokazali svoje znanje i kreativnost ne samo prezentiranjem nego i samostalnim odabirom vrlo aktualnih tema iz područja ekonomije i poslovanja u kontekstu EU. U pripremnoj fazi sudjelovali su na radionicama pretraživanja baze podataka EU-a u organizaciji EDC-a i knjižnice EFZG-a.
 
U engleskome dijelu natjecanja sudjelovalo je deset timova koje je ocijenio žiri u sastavu: Denis Redžepagić (Predstavništvo EK u RH), Cherlene Brand (Sveučiliše Caledonian, Glasgow, Ujedinjeno Kraljevstvo), Anica Bartolić (EY), prof. dr. sc. Ivan Strugar (EFZG), doc. dr. sc. Velibor Mačkić (EFZG) i Vedran Pevec (predstavnik studenata). Žiri je odabrao tri najbolja tima po stilu izlaganja, načinu obrade teme, uporabi specifičnih jezičnih fraza te općem dojmu, kao i tehnički najbolje pripremljenu i izvedenu prezentaciju.
 
Glavni partneri engleskoga dijela natjecanja bili su Predstavništvo EK u RH, EDC, EY, Kraš i Hrvatska turistička zajednica. Najboljim timovima nagrade je uručio g. Branko Baričević, predstavnik Predstavništva EK u RH, koje je nagradilo sva tri prva tima posjetom uredima EK komisije u Briselu i poklon paketima, a EY ih je darovao edukacijom iz poslovnih komunikacijskih vještina i poklon paketima. Prvoplasirani tim dobio je i nagradu Ekonomskog fakulteta – jedan kolegij po izboru na BDIB programu. Najbolji timovi prema izboru publike i tehničkoj izvedbi nagrađeni su posjetom Glavnom uredu HTZ. Svim članovima nagrađenih timova uručeni su vrijedni poklon paketi Predstavništva EK i Kraša.
 
Ove godine po prvi puta je održano i natjecanje u prezentiranju na njemačkome jeziku u kojem susudjelovala dva tima od četiri ili pet članova. Žiri su činili: Zrinka Brnić Zavialov (Adecco), Dunja Firšt (Kaufland) i prof. dr. sc. Nevenka Čavlek (EFZG).
 
Ovaj su dio natjecanja sponzorirali Goethe-Institut Hrvatska, Veleposlanstvo Švicarske Konfederacije u Hrvatskoj, Kaufland Hrvatska i Adecco Hrvatska, koji je sve sudionike nagradio posjetom svom i partnerskim poduzećima. Najbolja prezenterica, Dora Walter, dobila je nagradu Predstavništva EK u RH – studijsko putovanje u Brisel.
 
 
 
Nagrađene prezentacije na engleskome jeziku:
 
  1. From zero to hero: Mihaela Farkaš, Margareta Ferić, Katarina Filipović, Lana Golubić i Klaudija Grđan Car
  2. How long do we have left?: Josip Cvetko, Ivana Čufer, Marija Duspara, Tin Erceg i Marica Ercegović
  3. 65, now what?: Jana Kozjan, Dijana Martinčević, Antonia Mijalić i Ema Štrbac.
 
Nagrada za najbolju tehničku izvedbu:
  1. Marija Pavić, Zdenko Pavleka, Ana Peran, Ivana Perković i Jakov Protega prezentacijom From a migrant to an EU citizen.
 
Nagrada publike za najbolju prezentaciju:
  1. Europeans: An endangered species, Brigite Bihar, Tee Brlić, Josipa Fratrića i Mateja Marića.
 
Nagrađene prezentacije na njemačkome jeziku:
  1. Der Schengen-Raum: tim „ML“ - Mirta Altić, Marko Bulaja, Luka Drakulić, Melita Hršak i Lorena Kupek.
  2. Geflohen und gerettet: tim „Die jungen Wirtschaftler“ - Vladimir Antun Posavec, Anto Samardžić, Renato Škripelj,  Dora Walter.
 
Najbolji prezenteri na njemačkome jeziku:
  1. Dora Walter
  2. Vladimir Antun Posavec
  3. Anto Samardžić