Ekonomski fakultet - Zagreb
Novosti

Prijenos uživo izjave o Stanju Unije (SOTEU) - 16. rujna 2020. u 9 sati


Predsjednik/ca Europske komisije u rujnu svake godine u Europskom parlamentu drži govor o stanju Unije (State of the Union - SOTEU), u kojem se osvrće na postignuća u protekloj godini i predstavlja prioritete za iduću. Ove godine Ursula von der Leyen, predsjednica Europske komisije, održat će svoj govor 16. rujna 2020. u 9 sati. Nakon govora održat će se plenarna sjednica sa zastupnicima u Europskom parlamentu.  
Rasprava o stanju Europske unije (SOTEU) 2020. odvija se u doba neizvjesnosti. Unija proživljava jednu od najgorih godina u svojoj povijesti dok pandemija koronavirusa i dalje negativno utječe na sve aspekte društva. Rasprava o stanju Europske unije ključan je događaj za rasprave o važnim pitanjima poput gospodarskog oporavka, klimatskih promjena, nezaposlenosti mladih i migracijskih tokova, a uz to i promiče transparentnost demokratske Unije te ističe ključne aktivnosti i izazovi ove netipične godine.
možete pratiti na društvenim mrežama EDC-a (FB - https://www.facebook.com/EDCKDC), webu EDC-a (https://www.efzg.unizg.hr/za-studente-29717/europski-dokumentacijski-centar/40054) ili direktno putem poveznice Europskog parlamenta - https://www.europarl.europa.eu/soteu/hr/live-streaming/.
Nakon što predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen održi govor o stanju Europske unije, eurozastupnici će raspravljati o glavnim izazovima za sljedeću godinu, uključujući posljedice pandemije bolesti COVID-19, borbu protiv klimatskih promjena i digitalizaciju europskog društva.
Molili bih Vas da svoje komentare ili primjedbe na govor ostavite u komentarima na društvenim mrežama.