Ekonomski fakultet - Zagreb
Novosti

Održano 6. natjecanje u studentskim prezentacijama na engleskom jeziku Organize Your Talk 2018

Katedra za poslovne strane jezike Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu 
u partnerstvu s Predstavništvom Europske komisije u Republici Hrvatskoj
i Europskim dokumentacijskim centrom
 
6. natjecanje u studentskim prezentacijama na engleskom jeziku 
Organize Your Talk 2018

 
U petak 11. 5. 2018. na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu održano je 6. natjecanje u vještinama prezentiranja na engleskome jeziku za studente 1. godine studija Poslovne ekonomije i Ekonomije Organize Your Talk, u organizaciji Katedre za poslovne strane jezike, Predstavništva Europske komisije u RH i Europskog dokumentacijskog centra pri Knjižnično dokumentacijskom centru Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.
 
Na natjecanju je sudjelovalo deset timova sastavljenih od tri do pet studenata, a zadatak im je bio prezentirati neku temu iz područja ekonomije, po svom izboru, u kontekstu Europske unije. Kako bi se dobro pripremili za svoje prezentacije, većina studenata prve godine proteklih je mjeseci prošla i radionice pretraživanja baza podataka EU, u organizaciji EDC-a i naše knjižnice.
 
Prezentacije je ocjenjivao žiri u sastavu: Manica Hauptman (Predstavništvo EK u RH), Andreja Hanžek (Kraš), Josip Bosak (Generali osiguranje), Vesna Cigan (FSB), prof. dr. sc. Ivan Strugar (EFZG) i doc. dr. sc. Velibor Mačkić (EFZG). Imali su zadatak odabrati tri najbolja tima po stilu izlaganja, načinu na koji su obradili temu, upotrebi specifičnih jezičnih fraza te općem dojmu. Usto, žiri je trebao odabrati i tehnički najbolje pripremljenu i izvedenu prezentaciju, a gđa Manica Hauptman najboljeg pojedinačnog prezetera.
 
Žiri je odlučio da su prvo mjesto, a ujedno i nagradu za najbolju tehničku izvedbu, osvojile Monika Pfaff, Barbara Puljić i Tamara Prečanica, s temom Should junk food be heavily taxed in the EU? Drugo mjesto osvojio je tim u sastavu Katarina Sičaja, Ana Sertić, Marina Skorin, Martina Sirotković i Maja Sladović (Are we buying the same products as the rest of the EU?), a treće Rene Lovrički, Jan Mickovski, Sara Meštrović, Jasmina Malanović i Amalija Ljubica Mohač (Protectionism and trade barriers). Za najboljeg prezentera odabran je Ivan Kralj Bistrički. Publika je najboljom prezentacijom ocijenila Do we really have to pay taxes? koju su pripremile Iva Cvitanović, Dženana Čavkunović, Laura Delgalo, Lorena Daničić i Marta Končarević.
 
Predstavništvo Europske komisije u RH, kao glavni partner natjecanja, tri prvoplasirana tima nagradio je posjetom uredima Europske komisije u Briselu, a najboljeg prezentera petotjednom praksom u zagrebačkom uredu Predstavništva EK u RH. Najboljim timovima nagrade je uručio g. Branko Baričević, predstavnik Predstavništva EK u RH. Prodekanica Anita Pavković najboljem timu je uručila nagradu Ekonomskog fakulteta, jedan kolegij po izboru na BDIB programu, a svi studenti su nagrađeni i vrijednim poklon paketima Predstavništva EK i Kraša te posjetom marketinškoj agenciji BBDO. Snimanje čitavog događanja i montažu video zapisa za objavu na internetskim stranicama EFZG financijski su podržali Generali osiguranje i naš višegodišnji partner EY.
 

Galerija slika

 

Izvještaj o medijskom praćenju  

Šestog studentskog natjecanja u prezentacijama na engleskom jeziku   

Organize Your Talk
11. 5. 2018.

 

HRT, I. programDobar dan Hrvatska

10. svibnja 2018. u 15.00.
Voditelji: Karmela Vukov Colić i Mirko Fodor
 
Gostovale dr.sc. Višnja Kabalin Borenić (Katedra za poslovne strane jezike), Zrinka Udiljak Bugarinovski (Knjižnično-dokumentacijski centar EFZG-a) i studentica Monika Lauš (članica prošlogodišnjeg pobjedničkog tima)
https://hrti.hrt.hr/video/show/4676968/
 
Kontakt osoba: urednica Dobro jutro Hrvatska Ana Milić

 
Radio Zagreb II. program: Dobro jutro

10. svibnja 2018. u 09.00
Voditelji: Andro Tomović i Mirko Fodor
 
Gostovala dr.sc. Višnja Kabalin Borenić (Katedra za poslovne strane jezike)

  
Radio Zagreb II. program: Ništa nevažno – emisija o mladima i njihovom svijetu, o glazbi, umjetnostima, obrazovanju i zabavi.

11. svibnja 2018. u 21.00
Novinar: Dražen Puklavec
 
Gostovale dr. sc. Višnja Kabalin Borenić (Katedra za poslovne strane jezike) i studentica Karla Karabatić (natjecateljica na ovogodišnjem OYT)

  
 
Radio Sljeme: Jutarnji program, Reportersko javljanje

11. svibnja 2018. u 9.30
Voditelj; Ivan Hlupić
 
Gostovale dr. sc. Višnja Kabalin Borenić (Katedra za poslovne strane jezike) i studentica Dženana Čavkunović (natjecateljica na ovogodišnjem OYT)

 
Radio Sljeme: Vijesti

11. svibnja 2018. u 10.10, 11.10, 12.10, 13.10

 
Radio Laganini, Petica

Najava natjecanja 11. svibnja 2018.
Urednica Marijana Mikulić
 
Sudjelovala dr.sc. Višnja Kabalin Borenić.

  
Radio Laganini, Petica

Reportaža o natjecanju 16. svibnja 2018.
Urednica Marijana Mikulić
 
Sudjelovala studentica Barbara Puljić, članica pobjedničkog tima na OYT.