Ekonomski fakultet - Zagreb
Novosti

EDC Biciklijada


EDC biciklijada
Na inicijativu Europskog dokumentacijskog centra Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, a u suradnji s EDC-ima u Zagrebu (Europski dokumentacijski centar, Knjižnica Ekonomskog fakulteta – Zagreb i Europski dokumentacijski centar IRMO Zagreb), Predstavništvom Europske komisije u Republici Hrvatskoj i Središnjim državnim uredom za šport, kao i biciklistima Zagrebačkog knjižničarskog društva (ZKD Biciklisti), 24. rujna 2019. održana je EDC biciklijada.
Biciklijada je započela na Europskom trgu, a nastavila se obilaskom europskih dokumentacijskih centara u Zagrebu i završava u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu prigodnim programom u predvorju Knjižnice. Sudjelovali su knjižničari, korisnici knjižnica, policajci na biciklima Policijske uprave zagrebačke i građani. 
Iz Europskog dokumentacijskog centra naše knjižnice sudjelovali su Marija Šimunović i Ivana Bacan, a bicikliste je na našoj postaji dočekala voditeljica EDC-KDC-a Zrinka Udiljak Bugarinovski, koja im je predstavila naš EDC i knjižnicu.