Ekonomski fakultet - Zagreb
Novosti

Održane edukacije iz modula "Raznolikost" i „Održivi gradovi“ u okviru projekta EUsolis


 
Na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu u okviru projekta EUsolis koji se sufinancira iz Programa Erasmus+, Aktivnosti Jean Monnet, održane su dvije edukacije.
U ponedjeljak, 15. svibnja 2023. u Knjižnično-dokumentacijskom centru održana je treća edukacija u okviru projekta EUsolis iz modula
  
Raznolikost. Na samom početku, pozdravni je govor održala izv. prof. dr. sc. Kosjenka Dumančić, prodekanica za strateška partnerstva i projekte i koordinatorica projekta EUsolis koja je zahvalila srednjoškolskim nastavnicima, knjižničarima i stručnjacima iz područja obrazovanja i osposobljavanja na još jednom lijepom odazivu na edukaciju.

    
Izv. prof. dr. sc. Maja Klindžić održala je vrlo informativno i zanimljivo predavanje na temu Raznolikost kao vrijednost EU - određenje, vrste i upravljanje različitostima u društvu te je prezentirala rezultate Istraživanja o cijenjenju različitosti među maturantima srednjih strukovnih škola.
 
EUsolis tim iznimno je zahvalan doc. dr. sc. Tijana Vukojičić Tomić s Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu koja je održala predavanje na temu Konceptualizacija različitosti – pravo Europske unije, nacionalno zakonodavstvo i primjena u praksi.
  
Na samom kraju je predavanje na temu Raznolikost - izvori podataka i inicijative na EU razini održala Davorka Jukica, dipl. oec., mag. bibl.
U utorak, 16. svibnja 2023. u prostoru Vijećnice održana je četvrta edukacija u okviru projekta EUsolis iz modula Održivi gradovi. Pozdravni je govor održala izv. prof. dr. sc. Kosjenka Dumančić, dok je dr. sc. Ana Rep sa sudionicima nastavila zanimljivu diskusiju kroz koju su sudionici iskazali svoje stavove o održivosti, ali se i osvrnuli na vlastiti doprinos održivosti u cjelini.
  
Na izrazito zanimljiv i poučan način temu Održivi gradovi - postojeće stanje i mogućnosti napretka sudionicima edukacije prezentirala je mr.sc. Judita Cuculić Župa, viša stručna savjetnica pri Europskoj komisiji u Hrvatskoj, na čemu je EUsolis tim jako zahvalan.
U nastavku događanja je izv. prof. dr. sc. Ivana Marić nastavila također vrlo zanimljivo predavanje Održivi gradovi - primjer grada Hvara, dok je na samom kraju Marija Šimunović, prof., viši knjižničar prezentirala temu Održivi gradovi - izvori podataka i inicijative na EU razini.
 
Od jeseni kreću nove projektne aktivnosti koje će se temeljiti na odrađenim edukacijama, a svi sadašnji, ali i potencijalno novi sudionici dobro su došli da se pridruže projektnim aktivnostima koje slijede kako bi se svjesnost o EU vrijednostima što je moguće više proširila, a stečeno znanje u konačnici i primijenilo.
 
 
** Funded by the European Union. Views and opinions expressed are however those of the author(s) only and do not necessarily reflect those of the European Union or the European Education and Culture Executive Agency. Neither the European Union nor the granting authority can be held responsible for them.