Zaklada Prof. dr. Marijan Hanžeković - dodjela godišnjih nagrada, predstavljanje nagrađenih radova i natječaj za 2022. godinu

Zaklada prof. dr. Marijan Hanžeković objavljuje nagrade za najbolje znanstvene radove u 2021. godini.

U redovnoj kategoriji nagrađena je Ivana Rukavina za rad Evaluation of macroeconomic outcomes and seven-year membership of Croatia in the European Union.

U studentskoj kategoriji nagrađeni su Patrik Barišić i Tibor Kovač za rad The effectiveness of the fiscal policy response to COVID-19 through the lens of short and long run labor market effects of COVID-19 measures.

 
Dodjela nagrada i predstavljanje nagrađenih radova održat će se u četvrtak 20. siječnja od 10:00 do 11:30 na platformi Zoom, uz obveznu registraciju ovdje.  

 
Ivana Rukavina je računajući ishode pridruživanja Hrvatske EU pokazala da je pridruživanjem zaustavljen pad gotovo svih promatranih makroekonomskih pokazatelja (BDP po stanovniku, investicija, dodane vrijednosti u industriji, poljoprivredi i uslužnom sektoru, dohotka i štednje), te pokazala u kojim je područjima Hrvatska pokazala bolje, a u kojima lošije integracijske rezultate.

Patrik Barišić i Tibor Kovač istražili su efikasnost fiskalnih mjera, kao što su razne subvencije i olakšice, koje su članice EU-a, pa tako i Hrvatska, primjenjivale u prvoj polovici 2020. u jeku koronakrize, te kako te mjere utječu na kretanje nezaposlenosti u kratkom roku te na potencijalni BDP u dugom roku.
 

Ujedno Vas obavještavamo da je Zaklada prof. dr. Marijan Hanžeković otvorila natječaj za dodjelu godišnje nagrade za 2022. godinu.